ASYA YAŞARİKİZ / İZ GAZETE - Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Atila Sertel, İzmir'in gündemini uzun süredir meşgul eden Basmane çukuruna yapılacak gökdelenlerle ilgili bir açıklama yaptı.

Açıklamanın Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 22 Kasım'da gerçekleşen CHP'li Belediye Başkanları Buluşması'nda kullandığı 'Buyurun İzmir'e bakalım, en büyük kent ormanı İzmir'de. Yüksek binalar yapılabilirdi ama yapmadık. Niçin yapmadık? Kentin tarihine, kimliğine ve o kentte yaşayan insanlara saygı gösterdiğimiz için.'  ifadesinden sonra gelmesi dikkat çekti. 

'HER ŞEY RANT DEĞİL İZMİR'İ RAHAT BIRAKIN'

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Basmane çukuruna yapılması planlanan ve Folkart'a ait iki gökdelen projesiyle ilgili net ifadeler kullandı. Gökdelenleri şehrin yüreğine saplanan hançer olarak niteleyen Sertel, şu paylaşımı yaptı; Bu akıl almaz yükseklikteki iki bina, İzmir’in yüreğine saplanmış hançerdir. Çirkindir, kentin silüetini bozacaktır. İzmir Milletvekili olarak bunu söylemezsem yarın halkımın ve çocuklarımın yüzüne bakamam. Her şey rant değil, İzmir’i rahat bırakın.

YURTTAŞLAR DA FOLKART GÖKDELEN PROJESİNE KARŞI

Atila Sertel'in bu paylaşımı sosyal medyada gündeme oturdu. Kültürpark Platformu Sertel'in paylaşımını takipçileriyle paylaşarak 'İzmir'in tarihi kent merkezinin talanına, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin sermayeye yarattığı ranta, İzmir'in simgesi Kadifekale'nin boyunu aşan ucube gökdelene, bu gökdelenin içine Belediye Hizmet Binası yapılmasına izin vermeyelim.' ifadelerini kullandı. 

Sertel'in paylaşımı yurttaşlardan da ilgi gördü. Yorumlardan bazıları şöyle; 

'BASMANE'DE GÖKDELEN, GÖKDELENDE BELEDİYE İSTEMİYORUZ'

Basmane Çukuru'nun Kültürpark'tan kopartılarak halkın elinden alınmasına tepki gösteren Kültürpark Platformu, FOLKART'a ait yapılması planlanan projenin trafik ve şehrin silüeti olmak üzere kentsel yapı ve mekansal niteliği olumsuz etkileyeceği ve yüksek yapılaşmanın önünü açarak bölgenin tarihi dokusundan kopartılacağı iddiasıyla projeye karşı çıkıyor. Ayrıca Büyükşehir Belediye binası, yapılması planlanan gökdelen projesinde yer alacak.Bu sebeple, 'Basmane'de gökdelen, gökdelende belediye istemiyoruz' eylemleriyle gündeme gelen Kültürpark Platformu, Basmane Çukuru'nun en üst düzeyde kamu yararı gözetilerek değerlendirilmesi ve bu arsada belediyeye ait %12'lik payın eskiden olduğu gibi, Basmane'ye bakan köşesinin kültürel-sanatsal işlevde kullanılmasını talep ediyor.

Editör: Haber Merkezi