ÜRGEN TEPE/ İZ GAZETE- İzmir'den disipline sevk edilen isimler CHP gündemine bomba gibi düşerken, Eski İzmir milletvekili, Eski Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Meclisi üyesi Erdal Aksünger'in disipline sevk edileceği öğrenildi.

Gazetemizin CHP Genel Merkez kaynaklarından edindiği bilgiye göre Parti Meclisi üyesi Erdal Aksünger'in  disipline sevk edilmesi için CHP Parti Meclisi'nde  oylanacağı öğrenildi. Aksünger Parti Meclisi Üyesi olduğu için, Parti Meclisi'nin çoğunluğunun  disiplin kararını onaylaması gerekiyor.

AKSÜNGER NE DEMİŞTİ?

Parti meclisi üyesi Aksünger   katıldığı bir canlı yayın programında "Kılıçdaroğlu istifa etmeli mi?" sorusuna, "Ben Kemal Bey'in misyonunun dolduğunu düşünüyorum. Kemal Bey üç aylık bir süreç yönetebilse, partiyi kongrelere götürse, onursal başkanlık görevini alsa çok ulu bir şey olur, çok kutsal bir şey olur" sözleriyle yanıt vermişti.

Aksünger basına yaptığı bir diğer açıklama ile CHP'nin kurduğu Adil Seçim Sistemi'nin gece boyu çalışmadığı söyleyerek, parti yönetimini suçlamıştı.