Gizem TABAN/İZ GAZETE- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanlığı tarafından düzenlenen toplu üye katılım töreni CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla gerçekleşti. Kültürpark Celal Atik Spor Salonu’nda yapılan törende CHP’ye katılan 3 bin yeni üyeye rozetleri takıldı. Yeni üyeler arasında; Anavatan Partisi Genel Başkan Yardımcılığı yapan Doğan Erdin, Roman vatandaş Nazlı İnce, AK Parti eski Üyesi İlker Alkız, Yılmaz Güney'in kardeşi Güzide Sayıl, Milli Sporcu ve Judo Antrönörü Münir Tunç gibi isimler de yer aldı. Tüm yeni üyeleri temsilen 25 kişiye rozet takıldı. 


Toplu üye katılım töreninde konuşan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun öne çıkanlar şöyle: 

CHP’Lİ OLMAK SIRADAN BİR OLAY DEĞİL

Hep birlikte Türkiye’yi aydınlığa çıkaracağız. Madem ki en zor koşullarda bu ülkeye bağımsızlığı getirdik, o zaman şimdi Cumhuriyet’in ikinci yüzyılına hazırlanacağız. Anca beraber kanca beraber olacağız bu ülkeye huzuru, kardeşliği, barışı getireceğiz. CHP’ye katılmak yeni sorumluluklar üstlenmek demektir. CHP üyesi artık sıradan kişi değildir. Halkı bilecek, halkın sorunlarını bilecek, her sorunun nasıl çözüleceğini sabırla, dikkatle karşısındakine anlatacak. CHP’li olmak demek, Kurtuluş Savaşı’nın, bağımsızlığın arkasında durmak, hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği bir ülkeyi inşa etmek demektir. CHP’li olmak İstanbul Sözleşmesi’ni yeniden yürürlüğe koymak demektir. CHP’li olmak, herkesin inancına, kimliğine, yaşam tarzına saygı duymak demektir. CHP’li olmak demek, bu ülkede yaşayan 85 milyonun güler yüzlü olmasını sağlamak demektir, dertleriyle dertlenmek demektir. CHP’li olmak sıradan bir olay değil. Nerede çalışırsak çalışalım, nerede olursak olalım bu ülkenin insanları huzuru hak ediyor, yoksulluğu hak etmiyor, hakça bölüşmeyi hak ediyor. CHP’li olmak demek, gelir dağılımında eşitlik demektir, herkesin karnının doyduğu bir Türkiye demektir. Adaletli olmak demektir.  Kimse unutmasın, TÜİK’in önüne işçinin memurun, emeklinin, dul, yetimin hakkını savunmak için gittik. Biz siyaseti halk için yapıyoruz. Bir tek çocuk huzursuzsa, bir anne evladını doğru dürüst beslemeden yatağa yatırıyorsa kimsenin uyumaya hakkı yok. Bütün haksızlıklara karşı mücadele edeceğiz. Haksızlıklara karşı mücadele etmiyorsanız siyaset yapmanızın anlamı yok. Birileri 5-6 yerden maaş alırken birileri iş bulamıyorsa oturup düşünmek gerekir. CHP’i olmak adaletten, hukuktan, doğruluktan yana olmak demektir. Yeni katılan arkadaşlar bilmeliler ki; CHP’li olmak sıradan bir olay değil, sorumluluk üstlenmek demektir. O yüzden CHP’li olmak zor bir iştir, kolay bir iş değildir. CHP’li olmak kendi çiftçinin üretmesi için her türlü çabayı göstermek demektir, 5’li çetelere devleti teslim etmemek demektir. 

EN BÜYÜK GÜCÜM SİZSİNİZ

Gazeteci hapiste, avukat hapiste, 80-90 yaşında olan içeride, uyuşturucu baronları dışarıda, o uyuşturucu baronlarının burnundan getirmezsem siyaseti bırakacağım. En büyük gücüm sizsiniz! Bu mücadele hak mücadelesidir. Adaleti savunuyorsanız, işsizliğe, yoksulluğa karşıysanız bize katılın, helal lokma yemek istiyorsanız bize katılın, alın terinden yanaysanız bize katılın, çiftçiden üreticiden yanaysanız bize katılın. Türkiye ikinci yüzyıla adım atıyor, cumhuriyetimizi demokrasiyle taçlandıracağız. Herkesin özgürce gezdiği, herkesin karnının doyduğu, kadının ve erkeğin eşit olduğu, kadına şiddetin asla affedilmediği bir Türkiye… Bunu başaracağız.

ADALET YÜRÜYÜŞÜ BİTMEDİ

Bu mücadele hak mücadelesi, bu mücadele devleti yöneten hiç kimsenin birilerinin önünde eğilmemesi mücadelesi, ülke ülke dolaşıp para dilenmemek mücadelesidir. Adalet Yürüyüşü daha bitmedi daha yolun başındayız. Demokrasi gelene kadar mücadelemiz devam edecek. Hepinize yürekten teşekkür ederim, önce adalet, önce demokrasi, önce insan hakları, önce hak hukuk adalet diyoruz.

‘EVİNİZE HOŞ GELDİNİZ’

Törenin açılış konuşmasını yapan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, yeni üyelere seslenerek, “Bugün aramıza, geçmişte farklı partilerde siyaset yapmış olan vatandaşlarımızla birlikte, ilk kez bir siyasi partiye üye olacak binlerce İzmirli vatandaşımız katılacak. Ülkenin, AKP iktidarı tarafından yoksullaştırıldığı, yalnızlaştırıldığı ve kutuplara ayrıldığı bir dönemde, sizlerin CHP’ye üye olmaya; Sayın Genel Başkanımızın ‘Bize Katılın’ çağrısına uyarak aramıza katılmaya karar vermeniz, İzmir’den tüm Türkiye’ye verilen bir mesajdır. Bu mesaj, AKP iktidarından ve Saray yönetiminden kurtulmak isteyen halkımıza güç, moral ve umut verirken, saltanat sarhoşluğu içinde bulunan iktidar sahiplerinin umutlarını kıran, hayallerini yıkan, zorbalıklarına son verecek olan bir mesajdır. İzmir’de il başkanlığımız ile birlikte, tüm ilçe başkanlıklarımızın yürüttüğü saha çalışmalarında, partimize katılmak isteyen, ülkenin geleceği için Altı Ok’un çatısı altında mücadele etmek isteyen vatandaşlarımızın inanılmaz bir artış göstermiş olduğuna şahit oluyoruz. Bu artış, halka dokunan ve dürüst politikalarla çözüm üreten CHP’nin, AKP’nin aksine halkı yalnız bırakmamasından ve millete sırtını dönmemesindendir. Bugün CHP’ye katılacak olan sizler, yetim hakkının hiçe sayıldığı, bir avuç çeteye geleceğimizin satıldığı, saltanat uğruna adaletin yok edildiği saraylılara yandaş olmayı değil; Atatürk’ün ve şehitlerimizin yaktığı bağımsızlık meşalesi sönmesin, Türkiye huzurun, eşitliğin ve hakça paylaşımın ülkesi olsun, ülkede yaşanan tüm acılar son bulsun diye, “Bu ülkeye Adalet Ya Gelecek Ya Gelecek” diyerek gecesini gündüzüne katan Kemal Kılıçdaroğlu’na ve CHP’ye yoldaş olmayı seçtiniz. Bugün CHP rozeti takacak kıymetli yol arkadaşlarımız; İzmir’deki 30 ilçe başkanlığımızın ve il başkanlığımızın, sizlerin de evi olduğunu bir kez daha belirtmek istiyorum. Evinize Hoş Geldiniz” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi