İzmir Büyükşehir Belediyesi Konak Pasaport’ta bulunan tarihi iskelede tadilat ve bakım onarım çalışmalarına başlarken geçici süreyle yüzer bir iskele kurulumu gerçekleştirdi. Proje kapsamında İZDENİZ’in kullandığı yüzer iskele Pasaport’a yerleştirildi. O dönemde üzerinde “AGAMEMNON-İZMİR” yazan yüzer iskelenin görüntüleri tepkilere neden oldu. Sosyal medyada İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne ve Tunç Soyer'e yönelik linç kampanyası başlatıldı. Bunun üzerine CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, CHP eski Genel Başkan yardımcısı ve önceki dönem İzmir Milletvekili Zeynep Altıok, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ve CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu, Soyer'e gelen tepkilere yönelik açıklama yaptı. 
 

İZMİR'İN TARİHİNİ BİLMİYORSUNUZ!

Bakan, "İyi ki İzmirliyiz de AKP’nin muhalefet koltuğuna yönelik yaptığı hazırlıkları yakından izleme fırsatımız oluyor" ifadeleri kullanılan açıklamada, "Yaklaşık 2 yıldır sürdürdükleri İzmir’e, İzmirlilere, İzmir’in tarihine, kültürüne ve kimliğine yönelik saldırgan siyasetleri, üzülerek belirtmeliyim ki; artık ciddiye alınamaz bir hale geldi. Tunç Soyer’den önce yapılıp adı verilmiş bir iskele üzerinden, düşman siyasetiyle Tunç Soyer’e saldırmak ancak acizliğin siyaseti olabilir. Samimiyetle soruyorum AKP’li ve MHP’li siyasetçilere; Agamemnon ismini ilk kez mi duydunuz? İlk kez mi gördünüz bu kentte? Hiç mi gitmediniz Balçova’daki Kaya Termal Otel’e? Seçim öncesi Binali Bey’in toplantılarına katılmadınız mı? Kente gelen Bakanları ziyaret için sıralara girmediniz mi burada? Gittiğiniz, gezdiğiniz, gördüğünüz yerlerde kafanızı kaldırıp da tabelalara hiç mi bakmadınız? İzmir’in tarihini bilmiyor musunuz yoksa? Yaşadığınız kentten bu kadar mı bihabersiniz" denildi.

'SÜREKLİ REZİL OLMAYA DEVAM EDECEKLER!'

Bakan'ın açıklamasında ayrıca, "Aslında olan ne biliyor musunuz? Bir sivri zeka iskelede yazılı ismi görüyor, kim bu diye bakıyor ve ucuz bir siyasetle ortalığa düşüyor. Her şeyi yeniden keşfeden, sanki kendilerinden önce hiçbir şey yokmuş da her şey kendi iktidarıyla oluşmuş gibi davranan AKP’li ve iktidarlarını paylaşmak zorunda kaldıkları MHP’li politikacılar da bilmeden, düşünmeden bu ucuzluğa katılıyor. İzmir’deki AKP’li ve MHP’li seçmenler başta olmak üzere, tüm İzmirlileri kendi yalan ve ucuz siyasetlerine alet ediyorlar.  Yalan ve kibir üzerine inşa ettikleri iktidarlarından aldıkları kudretle kendilerini “muhalefete” hazırlıyorlar. Manevi desteği de bir zamanlar kendilerine muhalif olan MHP’den alıyorlar.  Kendilerine tavsiyem; bilgi ve gerçek üzerine muhalefet etmeyi öğrenmeleri. Aksi takdirde sürekli rezil olmaya devam edecekler. Ve hatta muhalefette bile kalamayacaklar" ifadeleri yer aldı. 

ZAVALLI CAHİLLER!

Kamil Okyay Sındır ise, 
 Pasaport iskelesi adını Urla’dan geçici getirilen yüzer iskelenin adıyla değiştirdiğini sanan “akıl yoksunu zavallı cahiller, yakında iskeleye yanaşan her deniz aracının adının Pasaport iskelesine verildiğini zannedebilirler. Aman dikkat... Bence şimdiden uyarmakta fayda var"  dedi. 

ALTIOK: 'EFES'TEKİ BİR DUVAR TAŞI KADAR FAYDASI YOK BUNLARIN!'

CHP eski Genel Başkan yardımcısı ve İzmir Milletvekili Zeynep Altıok Akatlı ise, "İzmir’de binlerce esnafın kepenk kapattığı, on binlerce insanın işsiz kaldığı, tarımın, turizmin, sanayinin bitme noktasına geldiği gerçeği ortadayken, "Agamemnon" gibi yapay tartışmalarla gündemi değiştiriyorlar. Efes'teki bir duvar taşı kadar bile İzmir'e faydası yok bunların" ifadelerini kullandı. 

CHP'Lİ GRUŞÇU'DAN SERT ÇIKIŞ: İŞİNİZ GÜCÜNÜZ LAF, İŞİNİZ GÜCÜNÜZ DEMOGOJİ!

İzmir'deki Agamemnon krizinde bir tartışma da Konak'ta çıktı. AKP Konak İlçe Başkanı Sait Başdaş'ın Tunç Soyer'e yönelik ithamları hakkında açıklama yapan CHP Konak İlçe Başkanı Gruşçu, "Çok değil, daha üç ay önce "keşke Konak'ı düşmana teslim etseydik" diyerek düşman sevici fikrini zikre döken AKP ilçe başkanı İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tunç Soyer’i Yunan sevdalısı olmakla itham ediyor. Olacak iş mi bu? Yedi düvele kafa tutup şehitlerimizin kanıyla sulayarak kazandığımız ülkemizin her karış toprağını düşmana teslim eden, Katarlılara milli değerlerimizi haraç mezat satan, katrilyonlarca dolarlık milli sermayemizi tefecilere teslim eden AKP’nin ilçe başkanı mı söylüyor bunları? Üstelik bununla da kalmıyor! Konak gibi medeniyetlerin başkenti olan kadim bir ilçede ilçe başkanlığı yapmasına rağmen İzmir’i tanımadığını, tarih bilgisinin zayıf olduğunu da görüyoruz. AKP’li kadroların ülkeyi yönetemeyecek kadar liyakatsiz ve yetersiz olduğunu biliyorduk da, zır cahil olduklarını bu vesileyle öğrenmiş olduk. İzmir, 8 bin yıldır birçok medeniyete ev sahipliği yapmış bir kenttir. Bu kadim şehir Agamemnon’a da şifa dağıtmış, Galenos’a da tıp yemini ettirmiş, Herakles’in felsefelerine de esin kaynağı olmuştur. Bu bakımdan İzmir, dünya literatüründe de beynelmilel bir kenttir. Ama en önemlisi 15 Mayıs 1919'da ilk kurşunun atıldığı Atatürk Meydanı’nda Milli Mücadele yıllarını başlattığımız, 9 Eylül 1922’de Hükümet Konağı’nda büyük bir gururla al bayrağımızı göndere çektiğimiz kenttir İzmir. İşte bu yüzden İzmirli olmaktan büyük onur ve gurur duyuyoruz" ifadelerini kullandı.

"Milli olmayabilirsiniz, liyakatsiz olabilirsiniz, zır cahil olabilirsiniz ama memleketimde yaşayan vatandaşımın gözünün içine baka baka yalan söylemeniz kabul edilebilir değil! Tartışmaya konu ettiğiniz Agamemnon Yüzer İskelesi, iktidarınız dönemindeki Bakanlığın izniyle 2017 yılında hizmete girmiş, aynı isimle İzmir’de kullanılan tüm tesisler İzmir Valiliği’ne bağlı faaliyet göstermeye devam etmektedir" denilen açıklamada, "İşiniz gücünüz laf, işiniz gücünüz demagoji! Bu tür yalan, yanlış bilgilerle algı oyunları oynayacağınıza evine, ailesine bakamayan, kepenk kapatan esnafımın, yoksulluk nedeniyle evinde interneti, tableti olmayan öğrencilerimizin, pazarlardan heybesi boş dönen kuru ekmeğe muhtaç ettiğiniz emeklimizin, yandaşın vergi borcunu bir kalemde silerken gün yüzü göstermediğiniz işçinin, emekçinin, çöpten ve pazar artıklarından geçinmek zorunda kalan milyonların halini düşünün! Belki o zaman söylediklerinizden de, yaptıklarınızdan da utanırsınız" ifadeleri de yer aldı. 

Editör: Haber Merkezi