CİHAN SAMGAR / İZ GAZETE - CHP İzmir milletvekili adaylarının resmi olmasa bile ortaya çıkması sonucu kendisine birinci sırada yer bulan Murat Bakan’ın liste başında yer alması çok da sürpriz sayılmaz. Tuncay Özkan’ın İzmir’den aday olmak için ısrar etmesi sonucu ikinci sıraya gerileyebilecek durumda olsa da bu sıraya bir kere layık görüldüğü gerçeği değişmeyecek.

İşte Murat Bakan’ın CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte İzmir’de liste başı olmasının nedenleri:

İZMİR’DE EN ÇOK SORU ÖNERGESİ VEREN İSİM

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun bizzat kendisinin değerlendirdiği mevcut milletvekili performansından tam not alması. Murat Bakan mevcut milletvekilleri içerisinde en çok soru önergesi veren ve bu önergelerden sonuç alan bir isim. Örneğin kapatılan üniversitelerle ilgili verdiği önerge hükümet tarafından kabul edilmişti. Ayrıca HÖH adlı paramiliter yapıyı ortaya çıkarıp, kapatılması için kamuoyu oluşturdu ve söz konusu dernek kapatıldı.

VERİLEN GÖREVLERİ BAŞARIYLA YERİNE GETİRDİ

Genel merkezle diyaloğu oldukça iyi olan Bakan, kurultay ve cumhurbaşkanı adayının açıklanacağı organizasyonunda da görev alarak bu görevin üstesinden başarıyla geldi. Parti içi muhaliflerden yana olmaması ve imzacı vekillerden olmaması da Murat Bakan’ın genel merkez nezdinde artıları.

REFERANDUM SÜRECİNDE 120 BİN MEKTUP DAĞITTILAR

CHP dışında yer alanlarla ve halkla çalışma yürütmesi. Referandum sürecinde eşi Selin Bakan ve ‘Hayır’cı kadınlarla birlikte köy köy gezerek ve elle yazılmış 120 bin mektup dağıtarak İzmir’de ‘Hayır’ oyunun artmasında büyük rol oynaması. Ayrıca aynı ekiple referandum sonrasında da çalışmalarına devam ederek köylere imece usulü kütüphaneler kurdular. Çevre sorunlarından, köylerdeki sağlık problemlerine kadar kentin tüm sorunlarıyla ilgilenen Murat Bakan istikrarlı performansıyla birçok çevrenin takdirini almayı başardı.

Editör: Haber Merkezi