YELİZ AKPINAR/ İZ GAZETE- İzmir Barosu, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Gezi Parkı eylemlerine katılanlara yönelik hakaret içeren konuşmasına dair İzmir Adliyesi önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. Basın açıklamasını İzmir Barosu adına Özkan Yücel yaptı.

YİNE ORADA OLACAĞIZ

İzmir Barosu Başkanı Özkan Yücel, “Bir partinin genel başkanı boyunu ve haddini aşan laflar etti. Bu ülkedeki yurttaşların neredeyse yarısına olmayacak sözlerle saldırdı. Kendini bu ülkenin sahibi sanıyor. Kimse ses çıkarmayacak, itiraz etmeyecek, karşı çıkmayacak sanıyor” dedi. Suç duyurusunda bulunmalarının sebebini açıklayan Yücel, “Biz İzmir Barosu olarak avukatlığın direnmek olduğundan yola çıkıp öbür yandan her zaman tekrar ettiğimiz gibi biz Gezi’deydik yine orada olacağız ve sonuna kadar bu mücadeleyi sürdüreceğiz kararlılığıyla bir suç duyurusunda bulunma kararı aldık” diye ekledi.

‘BİZ GEZİCİYİZ SİZ GİDİCİ’

“Biz geziciyiz siz gidici!” sloganını vurgulayan Özkan Yücel; “Biz Gezi’deydik.  Bizi hain, terörist, vandal, eşkıya, çürük ya da sürtük sananlara üzücü bir haberimiz var. Biz bunların hiçbiri değiliz. Biz halkız, halkın kendisini ve mücadelesini temsil ediyoruz. Hiçbir şansınız yok gideceksiniz. Biz geziciyiz siz gidici! Bulundukları konumdan ve mevkilerden güç alarak her şeyi yapabileceklerini ve söyleyebileceklerini sanıyorlar ama bu ülkede hiçbir mevki, konum ve yer yurttaşına hakaret etme hakkı vermez. Eğer öyle olursa işte burada bulunduğu gibi yurttaşlar bunun cevabını vermek içinde bir araya toplanırlar” diye konuştu.

FİTİLİ ATEŞLİYOR OLACAĞIZ

Mücadeleden asla vazgeçmeyeceklerini söyleyen Başkan Yücel, “Sayımızı az mı sanıyorsunuz? Merak etmeyin bu çığ gibi artacak. Yalnız İzmir'de değil Türkiye'nin dört bir tarafında Gezici olanlar bu ülkeye özgürlükleri kısıtlayanlar, bu ülkenin demokrasisini ihanet edenlere karşı yani gerçek hainlere, vandallara, eşkıyalık edenlere karşı mücadele etmeyi sürdürecek. Biz avukatız, bu bizim boynumuzun borcudur. Bu mücadeleden asla vazgeçmeyeceğiz.  Ve şimdi sanıyorum ki bir hareketin daha fitilini ateşliyor olacağız. Bütün Türkiye'ye yayılacağını düşünüyorum. Bir kez daha tekrar ediyorum biz hain, terörist, vandal, eşkıya, çürük ya da sürtük değiliz. Biz halkız bunu aklınıza, kafanıza ve yüreğinize böyle yazın. Hiçbir zaman vazgeçmeyeceğiz” ifadelerini kullandı. Avukatlar açıklamanın ardından şikayet dilekçelerini imzalayıp teslim etti.

Editör: Haber Merkezi