CENGİZ ALDEMİR/İZ GAZETE - Meclis bütçe görüşmeleri mesaisinde iktidarın Romanlara verdikleri hiçbir sözü yerine getirmemekle eleştiren Purçu,“Bu bütçede Romanlar, fakirler, garibanlar, işçiler, emekliler, memurlar yok; zenginler var” demiş ve Sarayın günlük masrafının 5 milyar lira olduğunu belirtmişti. Purçu, Erdoğan’ın, "İtibardan tasarruf olmaz." sözlerini hatırlatarak, “Bu, itibar değil de nedir? Vatandaş çadırda kalıyor, bu itibar mı Allah aşkına? Bu, Türkiye Cumhuriyeti’ne yakışıyor mu? Bütçeyi hazırlarken baktınız mı bu insanlara? Yazıklar olsun! 6 milyon Roman vatandaşı var, yarısı böyle arkadaşlar. Hikâyeden eylem planı, strateji planı. Ne yaptınız biliyor musunuz? Strateji planını hiç sahaya inip uygulamadınız, bakın burada kağıtta kaldı” eleştirisinde bulunmuştu.

PURÇU KONUŞTU, SARAY UYUMADI!

TBMM’nin 2020 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Teklifi ile 2018 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Teklifi üzerine 10 Aralık 2019 tarihinde CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu’nun hükümeti ağır eleştiren konuşmasının hemen ardından Cumhurbaşkanlığı bürokratlarını topladı. “Roman Vatandaşlara Yönelik Strateji Belgesi 2.Aşama Eylem Planı” genelgesini hazırlandı ve 11 Aralık sabahı hızlıca yayınladı.

TAKİPCİSİ OLACAĞIM

Alelacele yayınlanan Genelgeyi gazetemizle paylaşan Purçu şöyle konuştu: “ İz Gazetenin geniş yer vererek yayınladığı haberde de yer aldığı gibi, Bütçe üzerine yapmış olduğum konuşmam da, Türkiye’deki Romanların yaşadığı barınma, eğitim, sağlık istihdam gibi sorunları dile getirdim. Hükümetin duyarsızlığını ve yetersiz politikalarını sert bir dille eleştirdim ve çözüm önerilerini sıralamıştım. Yine o konuşmamda, hükumetin 2016 yılında Resmi gazetede yayınladığı Roman Vatandaşlara Yönelik Strateji Belgesinin masada kaldığını, Romanlar için hiçbir şey yapılmamasına tepki gösterdim. Buradan yine sizin aracılığınızla Saraya çağrıda bulunmak istiyorum. Bu yayınladığınız genelge de, 1. Aşama Eylem Planı gibi sözde kalmaması için o genelgenin takipçisi olacağımı söylemek istiyorum” diye konuştu.

Purçu’nun takipçisi olacağını söylediği işte o Roman Vatandaşlara Yönelik Strateji Belgesi 2.Aşama Eylem Planı” genelgesi :

Editör: Haber Merkezi