Gizem TABAN/İZGAZETE- İYİ Parti Ege Bölgesi Kadın Politikaları Eğitim Programı, İzmir’de Güzelyalı Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. İYİ Parti Kadın Politikaları Başkanı Ünzile Yüksel’in katılımıyla yapılan programda İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, İYİ Parti İzmir İl Kadın Politikaları Başkanı Serap Özöktem ve partinin; İzmir, Manisa, Aydın, Balıkesir, Muğla teşkilatlarının kadın politikaları başkanları yer aldı. Etkinliğin basına açık kısmında konuşan İYİ Parti Kadın Politikaları Başkanı Ünzile Yüksel, iktidar mesajları verdi.

‘MEMLEKET SEVGİSİ’

İYİ Parti Ege Bölgesi Kadın Politikaları Eğitim Programı’nda, “İzmir’in dağlarında çiçekler açar” sözleriyle konuşmasına başlayan İYİ Parti Kadın Politikaları Başkanı Ünzile Yüksel, “İzmir’in dağlarındaki çiçekleri sonsuza kadar yaşatmak için buraya gelen herkese selam olsun. Cesaretin, dürüstlüğün, mertliğin yürekte olduğunu gösteren Sayın Genel Başkanım’ın selamını getirdim. Birileri rahat koltuğunu otururken, çayını almış denize nazır keyif yaparken siz buradasınız. Çünkü bizim bir kaygımız, sevdamız, aşkımız var; Türk milleti ve Türkiye Cumhuriyeti. Niye kadın siyasetçiler olsun? Niye kadınlar meclislerde, belediyede olsun; vali, kaymakam olsun, niye? Çünkü bu ülkenin yarısı biziz, kadınlar. O sorunu yaşayan, evdeki yokluğu bilen biziz. Kıyafeti olmadığı için çocuğunu okula gönderemeyen biziz. Evde pişirecek mama malzemesi bulamayan o kadınlar biziz. Bizimki, memleket ve vatan sevgisi… Kuru sözlerle, şiirlerle ifade edilecek bir sevgi değil; fiil gerektirir. İşte, bu fiil ve eylemin merkezi Meral Akşener’in liderliğindeki İYİ Parti’dir” açıklamalarında bulundu.

‘KENDİ KIYAFETİNİZE BAKIN’

Başörtüsü ile ilgili yaşanan siyasi tartışmalara değinen İYİ Partili Yüksel, “Yukarıdan oturup kadının baş örtüsüne, kıyafetine karışanlara sesleniyorum: Beyler! Kendi kıyafetinize bakın. Bırakın bize model biçmeyi, biz işimizi biliriz. Topla, tüfekle başımız bir kere eğilmemiştir. Kadın olmak kolay değil, anne olan hiç kolay değildir. Damı akan, elektriği kesilmiş, doğalgazı olmayan evlerde o kadınlar var ya, işte o kadınlar sarayda sefa sürenlere, aylık masrafı 10 milyonu geçenlere, halkını görmeyenlere sandıkta gereğini yapacak. Az kaldı, çok az kaldı” ifadelerini kullandı.

‘KİMSE BİZİ YILDIRAMAZ’

Hükümeti eleştirerek açıklamalarını sürdüren Yüksel, “Orada oturup parmak sallıyorlar ya… Biz o parmakları çok gördük. Sizden korkan sizin gibi olsun! Biz Cumhuriyet çocuğuyuz Atatürk çocuğuyuz, Meral Akşener’in yüreğinin sesini duyan kadınlarız. Bu yürek, Anadolu’nun yüreği… Kimse bizi yıldıramaz, durduramaz. Bu işi sandıkta kadınlar ve gençler kazanacak. Çünkü bu çileyi işsiz gençler ve pişirecek aş bulamayan kadınlar çekiyor. Erkek arkadaşlar yanımızda her zaman karlı dağımız, yarenimiz, yoldaşımız… Onlar onurlu, şikayet etmeyen, bazen ağlamayı bile onur eden, evine ekmek götüremediği için intihar eden babalar… Bu vebal var ya bu vebal; bu ayrımcılık iktidarı götürecek. Biz durup dururken yola çıkmadık. Ülkenin kaderini en zor dönemde de bir kadın ya da onurlu bir kadının doğurduğu Mustafa Kemaller kurtardı” diye konuştu.

‘BU İŞ BİZİM KIZLAR!’

“Mutlu ve güçlü Türkiye’yi birlikte inşa edeceğiz” diyen İYİ Partili Yüksel, şöyle konuştu: “Bizim kıyafetlerimizle ilgilenmeyin, bu ülkedeki derin yoksulluğu görün. Hem çökmüş ekonomi hem de sınırlarımızı kevgire çeviren geçici sığınmacı politikaları hükümetin kasten yürüttüğünü biliyoruz. Buna ‘hata’ denilmez; hatayı bir ila iki kez yapar, vazgeçer ve ders alırsınız. Bu beyler, ‘Kandırıldık, Allah affetsin’ diyor. Bilin ki bu millet affetmeyecek, sandıkta gereğini yapacak. Cesurların cesuru Mustafa Kemal Atatürk’ün Türkiye Cumhuriyet’in yetiştirdiği Merak Akşener’in kurduğu İYİ Parti’nin mensuplarıyız. Güneşin doğmasına az kaldı, o sandıktan birinci parti çıkacağız. Ben sözünüzü aldım, bu iş bizim kızlar! Biz başaracağız.”

‘BİRLEŞMEK İÇİN GELDİK’

İYİ Parti’nin meşakkatli bir yoldan geldiğinin altını çizen İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar ise, “Şimdi bir yol ayrımındayız. Büyük Türk milleti ile İYİ Parti iktidarını birleştirmek için geldik. Cenab-ı Allah yar ve yardımcımız olsun” dedi.

‘HER KAPIYI AÇACAĞIZ’

“Vaziyet alın! Biz geliyoruz…” diyerek açıklamalarına başlayan İYİ Parti İzmir İl Kadın Politikaları Başkanı Serap Özöktem de şunları söyledi: “Onlar, tüm çirkinlikleriyle tıpış tıpış giderken biz ruhumuzda Cumhuriyet’in izleri, kalbimizde Atamız’ın sözleri, omzumuzda milletimizin dertleriyle, güçlü, zengin ve mutlu bir Türkiye için geliyoruz. Yolumuz iyilik, yönümüz iyilik. İktidar olacak ve Genel Başkanımız’ı başbakan yapacağız. Bunun için kırılmadan, dökülmeden, yorulmadan çalışmaya devam edecek ve her kapıyı açacağız. Göreve geldiğim ilk günden bu yana yaptığımız çalışmalarda hiçbir kapı yüzümüze kapanmadı. Evlatlarımızın geleceğini aydınlatacak ve yeniden hayaller kurmalarını sağlayacak bir Türkiye inşa edeceğiz. İzmir Kadın Politikaları Başkanlığı olarak çalışmalarımıza eksiksiz devam edeceğiz.”

Editör: Haber Merkezi