Yurt genelinde teşkilatlanma çalışmalarına hız kesmeden devam eden İYİ Parti'de İzmir İl Başkanlığı binası açıldı. Genel Başkan Meral Akşener'in de katılacağı programa vatandaşların yoğun ilgi göstermesi dikkat çekti.Yeniçağ gazetesinde yer alan habere göre, İl Başkanlığı binası önünde kurulan sahne ve çevresi binlerce partilinin akınına uğradı. Coşkulu kalabalık dinletilen İzmir Marşı ve parti şarkılarına eşlik etti. Program şehitlerimiz için saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Devamında İzmir İl Başkanı Yıldırım Ulupınar, vatandaşlara hitap etti. Ulupınar, konuşmasının ardından Akşener'i sahneye davet etti. Konuşmasında AKP-MHP ittifakına değinen Akşener, "Bunlar Milli ittifak biz gayri milliyiz öylemi" diyerek tepki gösterdi. Akşener'in açıklamaları şöyle:

"İzmir’e her geldiğimde inancım ve umudum artarak yolumuzda dimdik yürüdük. Siz ki Zübeyde Hanım’a sahip çıktınız. Sizin Sahip çıktığınız gibi Zübeyde Ana’nın yetim Mustafa’sı ve onun Cumhuriyeti’nin arkasında dimdik duracağımıza söz veriyorum.

Saray koalisyonun küçük ortağı Oslo rezaletinde, çözüm rezaletinde, teröristlerin davulla zurnayla ülkemizden geçtiğinde yemin etmişti. “AKP, PKK’dan tehlikelidir hesap sormazsak namerdim.” demişti. İktidar partisi de “Bunlar kandan besleniyor.” demişti. Şimdi bir baktık bunlar yanyanalar. Bunlar Milli ittifak biz gayri milliyiz öylemi. Biri oturduğu yerden bize laf söylüyor. Diğeri biz nereye gitsek peşimizden geliyor, il il geziyor. Ateş bacayı sardı. Onlar ittifak yapmayı iyi bilir. Daha önce PKK ile ittifak yaptılar, daha sonra FETÖ ile ittifak yaptılar. Şimdi de yeni bir ittifakın peşindeler.

AKP’nin grubunu oluşturan milletvekillerinin iradesi yoktur. Tek bir kişiye bakıyorlar, her bir konuda en küçük şeye karar veren bir kişi ile yollarına devam ediyor. Bunun adı diktatörlüktür. Bunlar diktatörlükle insanları korkuturlar. Ama bir gün biri çıkıp “sizden korkmuyoruz” dediğinde işleri biter. Cesaret bulaşıcıdır."

Editör: Haber Merkezi