TUGAY CAN / İZ GAZETE - Basın toplantısında Seçimlere çok az bir zaman kaldığını belirten Yücel, CHP İzmir İl örgütü olarak tüm tedbirleri aldıklarını söyledi. Yücel, “Elimizdeki anket sonuçları ile asgari yüzde 60 oy oranı ile seçimi kazanacağımızı düşünüyoruz.” dedi.

Yücel, AKP’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Zeybekci’nin AKP’nin hiç de alışık olmadığı bir tarzda siyaset yaparak yarışa başladığını ancak her dönemde olduğu gibi AKP’nin kendi ötekileştirici taktiklerini devreye soktuklarını kaydetti.

Yücel, şöyle konuştu:  “İzmir ile ilgili yaptırdıkları anketlerde, ellerindeki birkaç ilçe belediyesini de kaybetmek üzere olduklarını görünce onun da paçaları tutuştu ve klasik AKP tarzına U dönüşü yaptı. İzmir'de sonuçların kendileri için hüsran olacağını anlayan AKP'liler, tüm o uyumlu açıklamaları, sevgi kelebeği hallerini bırakıp, en büyüklerinden öğrendikleri AKP taktiğini hemen devreye soktular. Nedir o  AKP taktiği? Kimse inanmasa da İftira at, Doğru olmadığını herkes bilse de yalan söyle, kaos ortamı ve düşman yarat, milli ve dini duyguları sömüre bildiğin kadar sömür.”

Cumhuriyet Halk Partisi’ne yönelik saldırıların ilkin CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tunç Soyer’in babası üzerinden başlatıldığına dikkat çeken Yücel, bu saldırıların en son da Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Meclis üyesi adaylarına kadar geldiğini söyledi.

‘DELİ SAÇMASI BEYANLAR’

Yücel, “Günlerdir AKP’li adayların projelerine dair tek bir cümle dahi duymadık. Ağız birliği içerisinde Cumhuriyet Halk Partisi’ni terör ile ilişkilendirme çabası içerisindeler. Bunu öyle komik bir biçimde yaptılar ki her konuşan AKP’linin ağzından deli saçması beyanlar duyduk.” diye konuştu.

‘ADAYLARIMIZIN HER BİRİNİN SİCİLİ TERTEMİZDİR’

Yücel sözlerini şöyle sürdürdü: “AKP’nin Büyükşehir adayı Zeybekci 103  kişinin,  AKP’li İç İşleri Bakanı Soylu 14 kişinin, AKP Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ ise 27 kişinin terör örgütü ile bağlantılı olduğunu ilan etti. Bu arkadaşlar ne yaparlarsa yapsınlar, CHP’yi ve adaylarını terör ile yan yana getiremezler.. Biz bu filmi daha önce gördük.  Devletin bakanı kara propaganda yapıyor. Bu ancak faşizmin olduğu ülkelerde söz konusu olabilir. Siyasi hedefler uğruna halkı kin ve düşmanlığa sevk ediyorlar. Belediye meclis üyesi adayı arkadaşlarımızın hepsi birbirinden değerlidir.  Her birinin adli sicili de tertemizdir. Adaylığa engel bir durum söz konusu değildir.” 

AKP’Lİ HAMZA DAĞ’A ZOR SORULAR

Cumhuriyet Halk Partisi’nin Belediye Meclis üyelerini hedef gösteren AKP’li Hamza Dağ’a sert söylemler ile karşılık veren CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, şu soruları AKP’li Dağ’a yöneltti: “Geçmişte Cemaat bağlantısı olduğu ancak sonradan bu yapılanma ile bağlarını kopardığı emniyet ifade tutanaklarına geçen, İzmir’in metropol ilçelerinin birinden aday olan AKP’nin Belediye Başkan adayı kimdir?” 
“Kamu’da doktor olarak çalışan ve FETÖ ile iltisakı nedeniyle OHAL KHK’sıyla kamu görevinden ihraç edilen, daha sonra görevine iade edilen ve şu anda bir metropol ilçeden AKP’nin belediye başkan adayı olan şahıs kimdir?”  

GAZETEMİZ GÜNDEME TAŞIMIŞTI

Öte yandan gazetemziin gündeme taşıdığı 'Menemen'de AKP'liler isyanda: Biz de mi FETÖ'cü olalım?' başlıklı habere atıfta bulunan Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, AKP'li Hamza Dağ'a ayrıca şu ifadeler ile yüklendi:

“15 Temmuz’da TBMM’yi bombalayan F-16 pilotunun kardeşi olan ve aynı zamanda İzmir’in bir ilçesinde AKP’nin 1. Sıra meclis üyesi adayı olan kişi kimdir?” 

Yücel, AKP’li Hamza Dağ’a “Sırf kendilerine siyasi rant sağlamak adına, haklarında ne bir dava, ne bir soruşturma, ne bir gözaltı, ne bir tutuklama kararı olan bu insanları karalamak, çamur atmak, itibarsızlaştırmaya çalışmak ve hedef göstermek FETÖ’nün yıllarca kullandığı yöntem değil midir?” ifadeleri ile yüklendi.    

‘BİZ İZMİRLİYİZ HER ZAMAN ZEYBEK OYNARIZ’
Seçimlere bu kadar kısa bir süre kala sandığa gitme çağrısı yapan Yücel, “Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak seçimin güvenliği için tüm tedbirleri aldık. Sandıklar biz emanet.” diye konuştu. Yücel sözlerini şöyle tamamladı: “Zeybekci, bir talimat ile İzmir’e gelmiştir. Somut veriler Zeybekci’yi yalanlamaktadır. İzmir’de rekor bir oy oranı ile kazanacağız. İzmirliyiz. Her zaman zeybek oynarız. 31 Mart gecesi de zeybek oynarız. Hatta Zeybekci’yi de davet ederiz.31 Mart akşamı siyasette yeni bir sayfa açılacak.”

Editör: Haber Merkezi