TUGAY CAN / İZ GAZETE - Cumhuriyet Halk Partisi’nde 1000 Günde Memleket Hareketi başlatacağını açıklayan Muharrem İnce, bir dönem Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanlığı görevini de yürütmüş olan Sedat Akman’ın cenaze töreninin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. “Rahmetli Sedat Akman Cumhuriyet Halk Partisi’nin eski İl Başkanıydı. Ben de bugün buraya Yalova eski İl Başkanı olarak geldim” diyen Muharrem İnce, Akman’ın cenazesi sebebiyle İzmir’de bulunduğunu ve siyasi bir mesaj vermeyeceğini ifade etti.

AKMAN ÖRNEĞİ

Sedat Akman’a dair bir anısını basın mensupları ile paylaşan İnce, şu ifadeleri kullandı:

“1977 yılında Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı rahmetli Bülent Ecevit, İzmir İl Başkanımız Sadat Akman’ı arar, o zamanlar İzmir 12 Milletvekili çıkarıyor. Der ki ben bir kontenjanı kullanmak istiyorum herkes ön seçimle geliyor. Akman ise ‘Gerekçenizi bilmem lazım’ der, Genel Başkan açıklama yapar. ‘Ahmet Taner Kışlalı’yı Kültür Bakanı yapacağım onun için onu ön seçime koymak istemiyorum. Onu ön seçimsiz, merkez yoklamasıyla kontenjandan Milletvekili yapmak istiyorum’ der. İl Başkanımız itiraz eder. Bir şartla aday gösterilmesini kabul eder. Genel Başkan’a ‘İlk dört sıra olmaz’ der. Ahmet Taner Kışlalı’yı altıncı sıraya koyarlar. Ahmet Taner Kışlalı da Kültür Bakanı olur”

İnce, “Yani 43 yıl önce Türkiye’deki demokrasiye, siyasi partilerdeki demokrasiye bakın bugünküne bakın. 43 yılda siyasi partilerdeki demokrasi de Türkiye demokrasisi de ne yazık ki yerlerde sürünüyor” diye konuştu. İnce, basın mensuplarına yaptığı açıklamanın ardından soru kabul etmedi.

Editör: Haber Merkezi