CHP'den ayrılarak Memleket Hareketi'ni kuran Muharrem İnce, "Başvuru yapıldıktan sonra kendi içimizde toplantı yapacağız. Genel başkan seçilecek" demişti.

"KONGRE KASIMA KALMAZ, EYLÜL AYINDA YAPARIZ"

İnce, "Bugün başvuru yapıldıktan sonra kendi içimizde toplantı yapacağız. Genel başkan seçilecek. İlk sefere mahsus olmak üzere MYK'yı genel başkan atayacak ve parti sözcümüz öğleden sonra sizinle bilgileri paylaşacak. Ben onun açıklamasına gölge düşürmemek için detay vermek istemiyorum. Ben açıklamayı yarın yapacağım. Kongre kasıma kalmaz, eylül ayında yaparız." açıklaması yapmıştı. Yapılan açıklama ile Memleket Hareketi'nin MYK'sı da belli oldu. CHP'den istifa eden milletvekili Mehmet Ali Çelebi Genel Başkan Yardımcısı ve Parlamento Sözcüsü olurken, Eski CHP İzmir Milletvekili Hakkı Akalın Genel Sekreter, Eski CHP İl Başkanı Asuman Ali Güven de Merkez Yönetim Kurulu üyeleri arasında yer aldı. 

MYK listesi açıklandı:

Muharrem İnce: Genel Başkan

Gaye Usluer: Genel Başkan Vekili ve Parti Sözcüsü

Hakkı Akalın: Genel Sekreter

Hüseyin Avni Aksoy: Genel Başkan Yardımcısı

Özcan Özel: Genel Başkan Yardımcısı

Mehmet Ali Çelebi: Genel Başkan Yardımcısı ve Parlamento Sözcüsü

Serhat Galip ve Nurban Demirbağ: Genel Başkan Yardımcıları

Mevlüt Dudu ve Mert Ünlü Yürir: Genel Sekreter Yardımcıları

Serkan Ufuk Akgün: Genel Sayman

Merkez Yönetim Kurulu Üyeleri: Neşet Elaldı, Ali Rıza Büyükuslu, İpek Özkan Sayan, Serkan İleri, Çiğdem Bayraktar Ör, Fatih Pala, Özgün Öztunç, Asuman Ali Güven, Burak Savtur, Süleyman Erguner

Editör: Haber Merkezi