İZ GAZETE - Cumhuriyet Halk Partisi Güzelbahçe Belediye Başkanı ve 31 Mart 2019’da yapılacak yerel seçimlerde de CHP’nin Güzelbahçe’de adayı olan Mustafa İnce gazetemize açıklamalarda bulundu.

GAZETEMİZİN YENİ OFİSİNİ ZİYARET ETTİ

Gazetemizin yeni ofisini ziyaret eden İnce, gazete ekibi ile bir süre sohbet etti. Gazete çalışanları ile hatıra fotoğrafı çekinen Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce İz Gazete ailesine yayın hayatında başarılar diledi.

İki dönemdir belediye başkanlığı görevini yürüten İnce, gazetemize yerel seçime dair önemli açıklamalarda bulunurken, partiye kırgın olduğu yönündeki iddiaları reddederek “Ben iki dönem boyunca doğduğum kenti yönetme fırsatını Cumhuriyet Halk Partisi’nin bana verdiği güç ile yaptım. Hiçbir koşul benim partime küsmemi sağlayamaz.” dedi.

Bize rakip biri ile ilgili ya da karşı partinin adayı ile ilgili doğru ya da yanlış bir belgeyle ile gelmedik. Hiç kimseye böyle bir şey yapmadık. Bizim böyle bir yöntemimiz yok. Ama biz aday olarak açıklandık. Baktığınız zaman ilk MYK’da bizim güçlü yanımız şuydu.

‘SÜREÇ İÇERİSİNDE BEN VE AİLEM MAĞDUR OLDUK’

Aday olarak belirlenmesinin ardından kendisi ile ilgili ortaya atılan spekülasyonlar hakkında konuşan İnce, “Biz 10 yıllık belediye başkanıyız. Aday belirleme kriterlerinde yer alan anket vs. gibi yöntemlerde öne çıkacağımızı biliyorduk. Parti Meclisi’nde de koşulsuz kabul edildik. Ancak bundan sonraki süreçte hakkımızda bazı iddialar ortaya atıldı. Genel Başkan’ın da bu konuda tereddütlü olması doğrudur. Bu konuyu değerlendirmesi gerekir. Eğer bizim belediye başkanı olma kriterlerimizi sekteye uğratacak bir şey varsa, Genel Başkan bunu değerlendirsin. Ancak bu konuda adil olunsun. Ortaya atılan iddiaları adalet kriterleri ile değerlendirsin. Bu konuda bize tereddütlerini ilettiler. Biz de karşılığında zaten olabileceğini düşündüğümüz şeyleri ortaya koyduk. Bunların içerisinde ben hiçbir zaman benim hakkımda basında çıkan soruşturmalarla ilgili ‘Ben bu davayı kazandım’ diye gidip bir dosya sunmadım. Ortada sadece mahkemeye intikal etmiş bir konu var. Bu konu ile ilgili soruşturma izni verilmiş, ardından mahkeme süreci geçmişin ve adalet sistemi içerisinde bu konuda aklanmışım.” ifadelerini kullandı.

Kendisinin ve ailesinin süreç içerisinde mağdur durumda olduğunu kaydeden İnce, “Bir belediye başkanının başına gelebilecek en kötü olay ile karşılaştım. Beni sokak ortasında vurabilirlerdi. Ama ben eşim ile birlikte saldırıya uğradım. Eşim tehdit aldı. Ben bu konuda şikayetçi oldum, mahkemeye çıktım. Bu süreç ile ilgili yapabilecek her şeyi yaptım. Şahıs eşimi tehdit ettiği için 1 yıl 6 ay, toplamda ise 4 yıl 6 ay gibi bir ceza aldı. Beş buçuk ay yattı.” dedi.

‘BU POLİTİK YOL İLE BAŞARILI OLAMAYACAKLARINI ANLAMIŞLARDIR’

Şahsın hala Güzelbahçe’de ikamet ettiğini aktaran İnce sözlerini şöyle sürdürdü:

“ Mahkeme kararı alındıktan sonra partimde, parti üyesi olan bu şahsın hakkında ihraç ve disiplin işlemleri başlattı. Bu konuda dökümanlarımız mevcut. Bunları parti büyüklerimi de verdik. Bunun dışındaki bizim hakkımızda olabilecek Hukuktan Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Muharrem Erkek’e yolladık. Belediye Başkanı olmak için her kim bunları kullandıysa bu kişileri insanlık adına, ailem adına kınıyorum. Bu nedenle bunları yapanlar bu politik yol ile başarılı olamayacaklarını anlamışlardır.”

Partiye kırgın olduğuna yönelik iddialar hakkında konuşan İnce “Ben iki dönem boyunca doğduğum kenti yönetme fırsatını Cumhuriyet Halk Partisi’nin bana verdiği güç ile yaptım. Hiçbir koşul benim partime küsmemi sağlayamaz. Ben 2009 yılında çok kötü günler geçiren Cumhuriyet Halk Partisi Güzelbahçe Örgütü ile birlikte ciddi bir rakip karşısında seçimi almayı başardım.” dedi.

‘HIRSLIYIM VE REKOR KIRACAĞIM’

İnce sözlerini şöyle sürdürdü:

“ Benim rakibimi seçimi kaybetmesinin ardından İzmir İl İdare Genel Sekreteri yaptılar. Ben öyle bir rakibe karşı Güzelbahçe’de Cumhuriyet Halk Partisi bayrağı diktim. 2014’tepartili bir büyüğüm bana rakip oldu. Ben böyle bir süreçten geldim. İçimdeki enerji hiç bitmedi. Ancak bu seçimlerde olan her şey onlara karşı benim kin duymamı gerektirmiyor. Bütün bu olanlar ile birlikte daha çok oy ile kazanabileceğimi göstermem bir ispattır. Onun için kollarımı onlara açtım. Sadece CHP ya da aday olamadığı için DSP’ye geçmiş olanlardan değil benim karşımda 2009’da rakip olmuş AKP’lilere bile kollarım açık. Onların bile oyunu istiyorum. Hırslıyım ve rekor kırmak istiyorum. Ben bundan sonra diyorum ki belki herkese iş veremeyeceğim ama insanların Güzelbahçe’de olan herkesin hayatını daha iyi bir hale gelmesini sağladım. Çok iyi bir oy oranı alacağımızı düşünüyorum.”

‘TUNÇ BİR AĞABEY DEĞİL BİR DOST’

Tunç Soyer hakkında da açıklamalarda bulunan İnce, “Belediye Başkanlığı dönemimi Aziz Kocaoğlu ile birlikte yaptım. Kendisi ağabeyimdir, büyüğümdür. Bana ağabeylik yapmıştır. İzmir’e de çok büyük işler yaptı. Hiçbir zaman da unutulmayacaktır. Tunç ise ağabey değil bir dost. On yıl boyunca bir kaderi paylaştığımız bir dostum. Kendisiyle bir tek gün kavgam yoktur. Her şeyde birlikteyiz. Benim derdimi Tunç da anlayacaktır. Çünkü aynı yerden geliyor. Çok güzel işler yapacağımıza ve brilikte siyaset yapacağımıza inanıyorum.

Editör: Haber Merkezi