NAZMİ CAN ARSLAN - İZGAZETE / Semra Uzunok basın açıklamasında dün başlayan gözaltılar hakkında “Ülke aslında sözün bittiği nokta o yüzden yeniden bir savaş başladı. Cumartesi günü Afrin’e başlayan operasyon ile birlikte Türkiye halkları savaşa hayır demek için çeşitli yerlerde sokaklara çıkıp en meşru ve demokratik haklarını kullanmak istediler. Ama iktidar Pazar günü Bursa kongresinde yaptığı konuşma ile aslında Türkiye’de tek adamlığa ve diktatörlüğün altına imzasını atarak karşılık verdi. HDP’yi ve barış isteyenleri hedef göstererek düğmeye başmış oldu. Dün itibari ile bu emri alanlar operasyonlara hızlıca başladılar. Gazetecilerden, barış isteyen akademisyenlere, HDP yöneticilerinden, parti meclis üyelerine kadar inanılmaz bir “cadı avı” ile karşı karşıyayız. Bizlerde Pazar günü İzmir’de en demokratik hakkımız olan barış çağrısı bir kez daha halklarımızı basın açıklaması yapmak üzere meydanlara çağırdık. Öyle anlaşılıyor ki bu ülkede barış istenin bir suç haline geldiğinin çok açık göstergesidir. İzmir il örgütü olarak bu sabah başlayan operasyonlar başta eş başkanımız Çerkez Aydemir, parti meclis üyemiz Aydın Çetinkaya olmak üzere ilçe yöneticilerimiz, HDP’ye oy veren, barış isteyen insanlara yönelmiş durumda. Bir mesaj verilmek isteniyor. İktidar bu mesajı “Biz savaşacağız, barış isteyenlerle savaşacağız hem içerde hem dışarda 2019 seçimlerine giderken savaş etrafında milliyetçi cepheyi oluşturup tek adamlık yolunda önümüzdeki tüm engelleri aşacağız” şeklinde vermek istiyor. Biz bu ülkede barış istemeye devam edeceğiz” dedi.

“ÇERKEZ AYDEMİR’İN HİÇBİR SOSYAL MEDYA HESABI BULUNMAMAKTADIR”

Semra Uzunok suçlama iddiaları için “Basından takip ettiğimiz kadarıyla ve ev aramalarında sosyal medya kullanımı gerekçe gösterilerek operasyonlara devam ediliyor. Çünkü çok geniş bir kavram ve suçun ispatlanmasının çok zor olduğu geniş bir alan burada ki suç kavramı. Bunun böyle olmadığını bir kez daha gördük. Çünkü İzmir İl Eş Başkanımız Çerkez Aydemir’in hiçbir sosyal medya hesabı bulunmamaktadır. Sosyal medya gerekçesinin de bununla birlikte nasıl boşa çıktığı görünüyor. Halkı kin ve nefrette sürüklemek gerekçesi ile alınan arkadaşlarımız var. Bunu kimin yaptığı çok açık ortada aslında, ülkede ve dünyada barış istemek halkların birbirine yaklaşmasını; halkların birbirleri ile düşmanlık ötesinde ilişki kurmasının bir çağrısıdır. Zaten savaş kin ve nefretti çoğaltan bir kavramdır. Biz barışın savunucularıyız. Hiçbir halktan hiç kimsenin ölmesini istemiyoruz” şeklinde konuştu.

“AFRİN OPERASYONU 2019 SEÇİMLERİNE GİDERKEN YOL TEMİZLİĞİDİR”

Basın toplantısı sonrası gazetemize özel açıklamalardan bulunan Semra Uzunok, Afrin operasyonu hakkında “Aslında 7 Haziran başarısının ve öncesinde yaşanan barış sürecinin bir intikamı devam ediyor. 7 hazirandan sonra ülkede başlayan patlamalar bu ülkeyi yeniden bir savaş konseptine yönlendirmek çabasıydı. Afrin operasyonu aslında ülkenin sıkışmışlığını aşmak, işsizlikten, yoksulluğa kadar uzanan çeşitli problemlerin Tayyip Erdoğan tarafından 2019 seçimlerine giderken yol temizliğidir. Ülkede işçilerin çeşitli boyutlarda ki grev talebi, her gün öldürülen kadınların sesi sokaklarda. Bu nedenlerden dolayı ülkede çok ciddi bir rahatsızlık var. Bu rahatsızlıkların bir araya gelmesini engelleyici bir dış savaş konseptidir” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi