ALİ CAN KARAKULAK / TUGAY CAN - İZGAZETE - Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanlığı binasında gereçekleşen adaylık açıklamasına çok sayıda basın mensubu ve Cumhuriyet Halk Partililer katıldı. Adaylık konuşması yapan İnanç, Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yüzel’e salonu tahsis ettiği için teşekkür etti.

İnanç çok parti içerisinde birçok hizmette bulunduğunu hatırlatarak “Bu çatı altında yaptığım adaylık açıklamasını önemsiyorum.” dedi.

Bu seçim baskın bir seçimdir.” diyen İnanç, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanları, Mustafa Kemal Atatürk, İsmet İnönü, Bülent Ecevit’i i rahmetle anıyorum dedi. Deniz Baykal’a acil şifalar diledi.

İnanç yaptığı adaylık açıklamasında, “Ülkemizin dört bir yandan kuşatılmaya çalışıldığı bizler için onurlu ve aydınlık yaşamın adı olan Cumhuriyet’imizin ilkelerine ve temel değerlerine büyük saldırıların olduğu, günümüz Türkiye’sinde en önemli tarihsel süreçten geçiyoruz. AKP’nin 15 yıllık iktidarının artık bir baskı rejimine dönüştüğü somut bir gerçek olarak karşımızda duruyor. Türkiye büyük bir kırılmaya doğru gidiyor ve AKP bu kırılma noktasına elindeki tüm devlet güç ve imkanlarını sahaya sürerek giriyor.” ifadelerini kullandı.

AÇIKLAMAYI AİLESİYLE BİRLİKTE YAPTI

AKP’nin ülkeleyi başka şekilde yönetemeyeceğini dile getiren İnanç, “Bütün bu örgütlü tiranlığın yüreklerimize korku salması, baş edilemez bir güç değil biraz sonra açıklayacağım kararın altında bu farkındalık yatmaktadır.” şeklinde konuştu. Öte yandan Basın toplantısını ailesiyle birlikte gerçekleştiren İnanç, “Kızım hukuk öğrencisi. Umuyorum ki adalete ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde iyi bir hukuçu olacak. Aileme benim için yaptıkları fedakarlıklar için teşekkür ediyorum.” dedi.

“BİLİYORLAR VE GÖRÜYORLAR Kİ GİDİYORLAR”

AKP ve MHP arasında yapılan Cumhur İtifakını eleştiren İnanç, “Daha düne kadar birbirlerine sallayanlar ne oldu da bugün yan yana geldi? Biliyorlar ve görüyorlar ki gidiyorlar. Bize düşen bu gidişi hızlandırmaktır. Bütün yurttaşlarımıza eşit mesafede yaklaşarak doğruları anlatmak bizim görevimiz.” şeklinde konuştu.

“DAHA FAZLA KATKI SAĞLAMAK İSTİYORUM”

İnanç sözlerini şöyle sürdürdü,

“Türkiye büyük bir hesaplaşma yaşıyor. Bu karanlık gidişatı durdurabilecek, ve Türjiye’yi sürüklendiği bu çıkmaz sokaktan çıkarabilecek tek güç Cunhuriyet Halk Partisidir. Emperyalizme karşı başkaladıran, ulusal direnişi yöneten, stratejik bir devrimi gerçekleştiren, sonrasında çağdaş bir model oluşturan Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu şanlı Cumhuriyet Halk Partisiyiz. Bu toprakların en zor koşullarda dahi teslim alınamayan iradesiyiz. Ülkemizin en karanlık dönemlerinde olduğu gibi, bugünde yaşadığımız coğrafayanın tüm dikkatini ve umudunu üzerimizde taşıyoruz. Partimizin tekrardan bağımsız hukuk devleti olan ve sosyal adaleti sağlama yolunda vereceği mücadelede bireysel sorumluluk almak ve daha fazla katkı sağlamak istiyorum. Emeğe, özgürlüğe, eşitliğe, kardeşliğe düşman olan saldırı dalgasını karşılamak için 24 Haziran 2018’de yapılcak genel seçimde İzmir 1.Bölgeden milletvekili aday adayıyım.”

“DEMOKRASİ HALKIMIZIN VAZGEÇEMEYECEĞİ BİR DEĞERDİR””

Örgütlü mücadelenin içerisinden geldiğinin altını çizen İnanç, “Daha özgür ve daha adil bir Türkiye için çabalamak istiyorum. Bugün talip olduğum bu görevi çabam için yeni bir mücadele alanı olarak görüyor ve hakkını verebileceğim, bu sorumluluğu omuzlarıma almak istiyorum. Bu seçim Türkiye için bir dönüm noktasıdır. Halkımızın tek adama bağlı, otoriter bir sisteme geçit vermeyeceğine inanıyorum. Çünkü demokrasi bütün bu hukuksuzluklara ve baskıya karşı halkımızın vazgeçemeyeceği çok zor durumlarda kazanılmış bir insanlık değeridir.”

“GÜNEŞİ İZMİR’DEN ANADOLU’YA YAYACAĞIZ”

İnanç sözlerini şöyle tamamladı, “Bu tek adam rejiminbe ve onun getirdiği faşizme karşı demokratik adil ve özgür bir yaşam için ortak mücadelemizin zaferini birlikte yaratacağız. Ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere bıraktığı çağdaş Türkiye çok büyük tehlike içerisindedir. Hiçkimse unutmamalıdır ki, Atatürk’ün emaneti çağdaş Türkiye bize miras değil, bizim gelecek kuşakalara lekesiz bir şekilde aktarmamamız gerekn kutsal bir emanettir.

Cumhuriyet Halk Partisliler olarak kardeşçe yaşayacağımız, adil, eşit ve özgür bir Türkiye’yi yeniden inşa etmeye hep birlikte yürüyeceğiz. 24 Haziran’da aydınlık günlere hep birlikte adım atacağız. Tüm yurttaşlarımızı bu mücadelede CHP’nin yanında olmaya çağırıyorum.

Bu yolda il, ilçe örgürlerimizle, kadınlarımızla ve gençlerimizle CHP bayrağını en tepeye taşımak için varımızla yoğumuzla çalışacağız. Demokrasinin anlamını yitirdiği bu günlerde, demokrasiyi yeniden anlamlandırmak için var gücümle ve sarsırlmaz bir inançla çalışacağıma söz veriyorum.Dünyayı tersten döndürmeye gücümüz yetmez ancak İzmir’den güneşi Anadolu’ya yayabiliriz”

Editör: Haber Merkezi