İZ GAZETE - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Örgütü’nde ilçe kongreleri süreci Seferihisar İlçe Kongresi ile resmen başladı.

Cumhuriyet Halk Partisi Seferihisar İlçe Kongresi’ne CHP İzmir Milletvekilleri Atila Sertel, Ednan Arslan, ve önceki dönem İzmir Milletvekili Musa Çam, Narlıdere İlçe Başkanı Şahin Fırat, Güzelbahçe İlçe Başkanı Çağlayan Bilgen de katıldı. Seçime tek liste ile gidilmesi bekleniyor.

Öte yandan kongrenin divan başkanlığını ise Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Ednan Arslan yapıyor.

CHP Seferihisar İlçe Kongresinde konuşan İl Başkanı Deniz Yücel Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidara yakın olduğunu dile getirerek “İktidar partisinin içinde bir çatırdama var. Geçmişte beraber yürüdükleri, 15 Temmuz hain darbe girişimini yapan yapı ile olduğu gibi, geçmişte yine beraber yürüdükleri ve başbakanlık ve bakanlık yapan isimlerle de aralarında çatırdama var” ifadelerini kullandı.

‘BİRBİRİMİZİ KUCAKLAMAZSAK İKTİDAR OLMAMIZ MÜMKÜN DEĞİL’

AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Barış Pınarı Harekatı’ndan bir gün sonra verdiği ‘Adı millet ittifakı olan ve milletten nasibini almamış olan ittifakın zayıflaması çok çok gereklidir’ demeci hatırlatan CHP’li Yücel, “Mehmetçik göreve gidiyor, sayın Cumhurbaşkanı’nın derdi Millet İttifakı’nı zayıflatmak. Bu yapıya karşı iktidar olmaktan başka şansımız yok. Birbirimize kenetlenecegiz ve adamcı siyasete asla izin vermeyeceğiz. Biz birbirimizi kucaklayamazsak toplumu kucaklamamız mümkün değil, toplumu kucaklayamazsak iktidar olmamız mümkün değil. CHP'nin iktidar mücadelesi kişilerin şahsi kariyer planlamalarından çok daha fazla önemlidir” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi