İZGAZETE - HKMO İzmir Şubesi’nde gerçekleştirilen panele konuk olan ilk usta, eski HKMO genel başkanı Arif Delikanlı oldu. Söyleşinin açılış konuşmasını HKMO İzmir Şube başkanı Özhan Kaynarca yaptı.

Kaynarca “Hepimiz ülkenin zor bir süreçten, sığ bir zamandan    geçtiğinden bahsediyoruz. Fakat bir türlü bu kötü dönem bitmedi, kurtulamadık.  Bununla ilgili, ne yazık ki hepimizin elimizden geleni yapmadığımızı düşünüyorum.  Böyle bir özeleştiri vermiş olalım. Bizler, yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımızla birlikte, bu kritik zamanlardan geçerken bu seçimlerde ‘neler yapabiliriz?’ diye kendi aramızda konuştuğumuzda: Değerli ağabeylerimizle, oda örgütlülüğümüzle, meslektaşlarımızla ve meslektaşlarımızın etrafında bulunan insanlarla bir şeyleri paylaşabileceğimizi ve büyütebileceğimizi düşündük. Burada gerçekleştireceğimiz paylaşımlarla, 24 Haziran için neler yapılabileceğini etrafımıza yayarak sürece katkıda bulunalım. Bir tuğla koyabilirsek ne mutlu bizlere” şeklinde konuştu.

HKMO İzmir Şube başkanı Özhan Kaynarca’nın ardından ise konuşmasını yapmak ve söyleşiyi yürütmek üzere HKMO eski genel başkanı Arif Delikanlı kürsüye çıktı.

Delikanlı sözlerine başlamadan ‘Ustalar anlatıyor’ ismine karşı çıktığından bahsederek “Ben usta değilim, yaşlı bir meslektaşınız olarak, deneyimleri bir hayli birikmiş olan bir adamım. Ustalığın bana ait bir sıfat olması çok zor. Yine de beni bu sıfat altında söyleşiye davet ettiği için sayın başkana çok teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmasına başlayan eski HKMO genel başkanı Arif Delikanlı, söyleşimin monolog halinde değil de diyalog halinde geçmesi gerektiğini söyleyerek “24 Haziran öncesi düşüncelerimizi karşılıklı olarak dile getirelim istiyorum” dedi.

"BURASI KANARYA SEVERLER DERNEĞİ DEĞİL"

Delikanlı 24 Haziran’a giderken süreç hakkındaki görüşlerini aktarırken “Ben solda bir adamım, emekçi bir ailenin evladıyım. Bu nedenle hiç sağa kaymadım. Şimdi 24 Haziran seçimlerinde diktatörün karşısında olmak zorundayım. Türkiye’de diktatör var. Çünkü tek bir adam var ve ağzından çıkan her şey oluyor. Böyle bir konuşma yapacağımı bilen bir arkadaşım ‘sakın odada siyaset yapma’ dedi. Sevgili meslektaşlarım, burası kanarya sevenler derneği değil, burası demokratik bir kitle örgütü. Eğer hiç siyaset yapmazsanız mevcut siyasi düzeni onaylamış olursunuz. Bizler; düşünen, bilen, sorgulayan, kamusal bir görevi yerine getirmeye çalışan insanlarız. Bu görevi yaparken ülke insanının zararını da yararını da düşünmek zorundayız. Mühendisler sorun çıkarmazlar, sorun çözerler. Bu nedenle bizler siyaset yaparız. Bizler toplumun sorunlarını çözen bir kesimiz” şeklinde konuştu.

“CHP VE İTTİFAK YAPTIĞI PARTİLER BANA YETMEDİ" 

Sözlerine devam eden Delikanlı, “24 Haziran seçimlerine dönecek olursak, benim içimde bir yanıklık var. CHP ve ittifak yaptığı partiler bana yetmedi. Ben HDP’nin de ittifak içerisinde olmasından yanaydım. Çünkü HDP’nin %10’un üzerinde oyu var. Eğer AKP’yi yenmek istiyorsak bazı meselelerden ödün verip HDP’yi de o ittifakın içerisine dahil ederek oy çokluğunun elde edilmesi gerekiyordu” dedi.

Konuşmasını kısa tutan Delikanlı, katılımcıların görüşlerini ifade ettiği bir ortam oluşturarak söyleşiye devam etti.

Editör: Haber Merkezi