Cengiz Aldemir/ANKARA

Aralarında İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay'ın da olduğu, Erol Katırcıoğlu, Garo Paylan ve Necdet İpekyüz'den oluşan HDP Ekonomi Komisyonu Üyeleri, Asgari Ücretin üç ayda bir belirlenmesi için kanun teklifi verdi. 

2022 yılı için 4 bin 253 TL olarak belirlenen asgari ücret sürecide zam yağmurları sonucu, yapılan zammın işçinin cebine girmeden alım gücünü kaybettiğini belirten HDP'li komisyon üyeleri, "Asgari Ücret daha yılın ilk ayında açlık sınırı seviyesine düştü. 2022 yılının ilk dakikalarında elektrik ve doğalgaza yapılan zamların ardından; gıda, ulaşım gibi temel ihtiyaçlara gelen fahiş zamlarla, müjde gibi sunulan 4 bin 253 TL’lik Asgari Ücretin alım gücü bir ayda eriyip gitti. Yılın ilerleyen aylarında devam edecek zamlarla, Asgari Ücretin alım gücünün daha da düşeceği ortadadır" dedi.

ASGARİ ÜCRET ÜÇ AYDA BİR BELİRLENSİN

Enflasyon rekoru yaşanan ülkede, asgari ücretin yılda bir belirlenmesinin kabul edilemez olduğunu vurgulayan Kemalbay ve HDP'li milletvekilleri, "Asgari Ücret Tespit Komisyonu üç ayda bir toplanmalı ve Asgari Ücret üç ayda bir belirlenmelidir. 

Dünyanın en yüksek enflasyonlarından birini yaşayan ülkemizde; TBMM, dar gelirli vatandaşlarımızın alım gücünü korumak için sorumluluk almalıdır.  

Yasa teklifimizle, Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun üç ayda bir toplanarak, enflasyon karşısında eriyen asgari ücretin yeniden belirlemesini öneriyoruz."

Editör: Haber Merkezi