EFE CAN TAN / İZGAZETE - AKP’li İzmir Milletvekili Hamza Dağ’ın önce İBB’nin süt kuzusu projesi kapsamında dağıttığı sütlerin üzerindeki gökkuşağının sübliminal mesaj içerdiğini iddia etmesi ardından belediye binasının kolonlarının renkli boyanmasına tepki göstermesi ve Tunç Soyer’e seslenmesi kamuoyunda tepkiyle karşılandı.

AKP iktidarının tüm renkleri karartmaya çalıştığını söyleyen HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni bu politikalarla iktidarın kendi muhafazakar kitlesini konsolide etmeye çalıştığını vurguladı.

AKP TÜM RENKLERİ KARARTMAYA ÇALIŞIYOR!

Murat Çepni; ‘’AKP iktidarı ülkedeki tüm renkleri karartmaya çalışıyor, tüm renklere bir düşmanlık var. Tek rengin onların politik İslamcı, gerici, faşist renklerine bürünmesi çalışması var. Barolara dönük saldırılar, kadınlara dönük saldırılar olsun, İstanbul Sözleşmesi’nin iptali olsun hepsi bir bütün. Bu elbette LGBTİ+’lara karşı da yaşanıyor. Bir taraftan kendi milliyetçi, muhafazakar tabanlarını konsolide etmek bir taraftan onun karşısındakileri düşmanlaştırarak tasfiye etmeye çalışmak. Bir bütün olarak dönemin politikası bu. Büyükşehir Belediyesi binasındaki renklere dönük söylemleri de aslında LGBTİ+’lara dönük bilinen bir saldırganlığın ifadesi onun üzerinden de tüm renklere farklılıklara dönük tekçi yapının stratejik saldırısının bir parçası bunlar.’’

BİZ AKP İLK ÇIKTIĞINDA DA SÖYLEDİK!

İktidarın çıktığı dönemlerde demokrat olamayacağını söylediklerini aktaran Çepni;

‘’AKP tarzı milliyetçi, muhafazakar partilerin tarihsel olarak bu coğrafyada inkardan, imhadan, asimilasyondan beslenen partilerin aslında hiçbir dönem ilerici, demokrat olamayacağını biz söyledik. AKP’nin çıktığı ilk günlerde de söyledik aslında. AKP tabi ilk çıktığı dönemlerde iş, ekmek, özgürlük söylemleriyle iktidar oldu. Hiçbir parti bundan farklı şeyler söyleyerek çıkamaz zaten. Hitler de bu şekilde çıktı. Fakat sonrasında devletleşme süreci eleştirdiği sürece benzemeye dönüştü. Bugün AKP’nin ilk dönemlerindeki demokrasi, eşitlik statüko ile mücadele üzerinden, kalkınma üzerinden yakaladığı kitle desteği artık yerini erimeye bıraktı.

AYASOFYA: TARİHTEN RUH ÇAĞIRMAK!

Çepni iktidarın anketlere göre oy kaybetmesine rağmen kendi tabanını konsolide etmek için islami tabana Ayasofya benzeri hamlelerle mesaj vermeye çalıştığını vurguluyor.

Çepni; ‘’Çünkü bugün şiddetten başka zordan başka politikaları kalmadı. Sosyal medyaya bile el attılar. Bu siyaset onlara oy kaybettiriyor, bu doğru fakat başka türlü yapma şansı kalmadı. Yapabileceği tek şey o da şu, elinde kalan kemik kitlesini konsolide etmesi lazım. Bunun da yolu örneğin Ayasofya’dır; tarihten ruh çağırmak. Fetih üzerine fetih politikaları. Libya’da fetih, Azerbaycan’da fetih. Bu politikalar dışında Ayasofya gibi, İstanbul Sözleşmesi’ni kaldırarak oradan islami tabanına mesaj veriyor. Bundan başka bir politikası kalmamış durumda fakat bu bile onların oy erimesini engellemiyor. İnsanlar Ayasofya’ya değil tenceresine bakıyor. Orayı açabilirsiniz ama insanların işsiz olduğu gerçeğini değiştiremezsiniz. Bu gidişatın bir dönüşü yoktur. AKP’nin kendisini toparlaması ihtimali yoktur. Ekonomi bunu gösteriyor. AKP giderayak tüm toplumu o karanlığa çekmeye çalışıyor.

AKP artık yaptıklarını toplumdan gizlemeye çalışmıyor. Biz ise bu gidişata karşı kendi çözüm önerimizi koymak ve bunu örgütlemeye çalışmakla yükümlüyüz.

İktidar renklere düşman olarak kendi renksiz renkleri içerisinde boğulacak fakat bu ülkede renkler çok daha çoğalarak büyüyerek hakim hale gelecektir. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. ‘’

Editör: Haber Merkezi