ÜMİT KARTAL - SİNEM DALKILIÇ / İZ GAZETE – 23 Haziran tarihin de Gündoğdu Meydanında yapılacak mitinge 100 bin kişiyi aşkın bir katılım beklediklerini söyleyen Aydemir, “Miting saat 12.30 da başlayacak 17.30’a, seçim yasakları başlayana kadar sürecek. Son bir hafta bütün çalışmalarımızın merkezinde miting olacak. 100 bin kişiyi aşkın bir katılım bekliyoruz. Eş Genel Başkanımız Pervin Buldan ve Milletvekilimiz Sırrı Süreyya Önder, Ertuğrul Kürkçü mitinge katılım gösterecek. Ahmet Türk’ün de katılma ihtimali var” dedi.

‘FİNAL MİTİNGİ İZMİR’DE YAPILACAĞI İÇİN BİZİM AÇIMIZDAN ÇOK ANLAMLI’

Yasemin Göksu, Mervan Tan ve Bajar’ın konserler vereceği miting için on bin bayrakla alan süslenecek. Kendi güvenlik önlemlerini alacaklarını belirten Aydemir, “Bunun için bütün ilçelerde komisyonlar kurduk. Seçmene yönelik çalışmalar yapılabilmesi için 50 bin bildiri bastırdık. Milletvekili adaylarımızın tamamı ilçelerde toplantılara katılıyor. Son final mitingi İzmir de yapılacağı için bizim açımızdan çok anlamlı ve önemli. Canlı yayınlar yapacağız.Yurt dışında yayın yapan 6 kanala bunlar servis edilecek. Dolayısıyla hem Türkiye de hem de bütün dünya da aynı anda canlı olarak yayınlanacak. Bizim için psikolojik ve sosyolojik açıdan çok önemli bir miting. İzmir’deki değişimi ve dönüşümü göstermek adına çok önemli. Psikolojik olarakta artı bir ya da eksi bir olabilecek oy potansiyeli o gün o mitinge yansıyacak. İnsanlara moral olacaktır. Mitinge ilişkin çalışma yaparken vurgularımız özellikle demokrasi, özgürlük,barış ve ortak yaşam üzerine olacak. Geniş kesimleri kapsayacak şekilde herkesi mitinge çağıracağız, HDP bayraklarI dışında hiç bir pankartımız olmayacak. Aleviler ve muhafazar islamcı olup AKP’ye geçmişte oy verip bugün vermekte tereddüt içinde olan bütün kesimleri bu sürece katmak istiyoruz. Seçim çalışmlarımızda bütün bu çevrelerin tamamını bu mitinge dahil etmek, verilecek bütün mesajları orada herkese vermek adına devam ediyor” diye konuştu.

Baraj sorunları olduğunu dile getiren Aydemir şöyle konuştu, “Bıçak sırtı bir durumda olduğumuzu, baraj sorunu yaşadığımızı biliyorum. Barajın üstündeyiz diye bir iddiamız yok. Normal koşullarda %14, %15’ler de olacağımızı varsayarken, bizim oy potansiyelimiz olan bölgelerde AKP’nin uygulamaları, seçime ilişkin olarak çıkardıkları yasalar ile birlikte bir sürü hırsızlıklar olacağını biliyoruz. Bizim amacımız oralarda çalınacak oylarımızın yerine metropoller de yenilerini ikame edebilmek. Normal koşullarda bu seçime girsek 94-102 arası vekil çıkaracağımız bir gerçek. Son kamuoyu yoklamaları bunu gösteriyor. Fakat baraj altı kalırsak bunların büyük bir kısmı AKP MHP ittifakının hanesine yazılacaktır”.

‘HEDEF ALDIĞIMIZ TEK ŞEY FAŞİZİM’

Selahattin Demirtaş’ın Milet ittifakı demokrasi ittifakına evrilmeli, seçimlerden sonra biz varız, seçimleri boykot etmeyeceğiz açıklamaları hatırlatılan Aydemir amaçlarının AKP-MHP ittifakınının parlementoda çoğunluğu elde etmesinin önüne geçmek olduğunu söyledi. Aydemir, “Şuanda hedef aldığımız tek şey faşizimdir, AKP-MHP ittifakıdır. Bizim amacımız parlemento boyutunda çoğunluğu elde etmesinin önüne geçmek ve ikinci tura Selahattin Demirtaş’ın kalmasıdır. Kalmadığı takdirde ise demokratik bir anayasa, özgür bir vatan çevresinde, demokrasi ittifakının adayına destek vereceğimizi zaten duyurduk” diye konuştu.

‘MUHARREM İNCE’YE KESİNLİKLE DESTEK VERECEĞİZ’

İkinci tura Muharrem İnce’nin kalması durumunda tam destek vereceklerinin altını çizen Aydemir, “Boykot yok. İkinci tura Muharrem İnce kalırsa kesinlikle destek vereceğiz. Tam destek, kesin destek. Bizim kitlemiz en sadık kitledir. İrade nereyi işaret ederse oraya yönelir. En az firenin olduğu kitle bizim kitlemizdir. İkinci turda böyle bir şey gerçekleştiği zaman oy vereceğimiz kişi bellidir. Bundan kimsenin kaygısı olmasın” şeklinde konuştu.