HDP İzmir İl Örgütü Eş Başkanları Semra Uzunok ve Çerkez Aydemir ortak izması ile yayınlanan açıklamada Aliağa'da yaşanan iş cinayetine tepki gösterildi. 

Açıklamada kazanın yaşandığı fabrika ile ilgili dikkat çekici iddialara yer verildi.

KAZANIN YAŞANDIĞI FABRİKA EROL EVCİL'İN

"09 Mart 2018 Cuma Günü öğle saatlerinde İzmir Aliağa'da adı yolsuzluklar, iktidar ve mafya ile girdiği karanlık ilişkilerle anılan Erol Evcil’in sahibi olduğu SİDER Demir Çelik Fabrikası’nda taşıyıcı vinçteki çelik halatın kopması üzerine taşınan malzemenin üzerlerine düşmesi sonucu Mehmet Sait Akan (47) ve Mehmet Emin Arık (49) adlı iki işçi ezilerek feci bir şekilde can vermiştir." ifadelerine yer verilen açıklamada, 2017 yılında 60’ı çocuk 116’sı kadın olmak üzere en az 2 bin 6 işçi iş cinayetine kurban gittiğine dikkat çekildi.

SON 15 YILDA EN AZ 20 BİN 500 İŞÇİ ÖLDÜ

Açıklamada AKP'nin iktidar olduğu son 15 yılda ise, iş cinayetlerinde en az 20 bin 500 işçinin yaşamını yitirdiği bilgisi verildi. 

"HDP olarak bu ağır sorun karşısında her vesileyle, her düzeyde tepki geliştirdik, TBMM de soru önergeleri, yasa teklifleri verdik, yetkilileri göreve çağırdık, iş cinayetlerinden sorumlu olanların yakasını bırakmayacağımız belirttik. " ifadelerine yer veriilen açıklamada, sendikalar, meslek örgütleri, demokratik kitle örgütleri iş cinayetlerine karşı birleşik mücadeleye, işçi ölümlerine karşı insan onuruna yaraşır bir çalışma yaşamını savunmak için ülkenin her yerinde ortak tepki göstermeye davet edildi.