CHP Çiğli Belediye Başkan Adayı Utku Gümrükçü, Sasalı Doğal Yaşam Parkında HAYTAP temsilcileri olan HAYTAP Basın Sözcüsü Şule Baylan, İzmir Temsilcileri Av. Senem Demirel Acar, Esin Önder, Meral Örüç ile görüşmelerde bulundu.
Adaylığının resmileştiği günden itibaren hummalı bir saha çalışması başlatan Utku Gümrükçü, yalnızca insana dair değil, doğaya, hayvana dokunan belediyecilik anlayışı doğrultusunda hareket ederek bugün HAYTAP temsilcileri ile bir araya geldi. Çiğli’de hayvanlar üzerine yaşanılan sorunlar ve bunların çözüm noktaları konusunda önemli kararlar aldığını dile getirdi.

“SADECE İNSAN ODAKLI DEĞİL…”

CHP Çiğli Belediye Başkan Adayı Utku Gümrükçü yapılan görüşmeler hakkında yaptığı açıklamada:
“Bugün HAYTAP temsilcileri bizleri ziyaret ettiler. Hayvanlarla ilgili konuları görüştük. Belediye başkanı olduktan sonra yapacağımız faaliyetler üzerine fikir alışverişi yaptık ve tam anlamı ile anlaştık. Bazı talepleri var bu talepleri hayata geçirmek bizim görevimiz. Bunlar arasında CHP’li belediyelerin geliştirdiği “alo pati” projesi de var. Bayraklı belediyemizin, Karabağlar Belediyemizin yaptığı çalışmalar var, bunun dışında özellikle Çiğli’de hayvan kısırlaştırmada teknik personelin, ekiplerin yetersiz olduğunu, geliştirilmesi gerektiğini, hayvan bakımı için tesisler kurulması ve araçlar alınması gerektiğini ifade ettiler. Bizde 1 Nisan itibari ile Çiğli Belediye Başkanı olduğumuz takdirde bu eksikliklerin tamamını yerine getireceğimizi, sadece insan odaklı değil, hayvan odaklı, doğa odaklı bir belediyecilik anlayışını hayata geçireceğimizi de kendilerine ifade ettik. Ziyaret ettikleri ilk belediye başkanı benmişim, bundan da büyük onur duyuyorum. Bu dostluğun, bu arkadaşlığın, bu hayvan sevgisinin bizim belediye faaliyetlerimize de yansıyacağını düşünüyorum. Bütün HAYTAP ailesine ve bütün hayvan severlere de teşekkür ediyorum” Sözlerine yer verdi.

“HAYTAP’TAN TEŞEKKÜR”

Yapılan görüşme hakkında HAYTAP adına açıklamada bulunan HAYTAP Basın Sözcüsü Şule Baydan:
“Sayın başkan adayımızla yaptığımız görüşme çok olumlu geçti. Çiğli belediyesi olarak bizi çok rahatsız eden sorunlar vardı. Bu konuda kendisinden sözü aldık. Ayrıca bakımevi ile ilgili çalışmaların iyileştirileceği konusunda daha iyiye daha güzele bir çözüm ortaklığına imza atmış bulunuyoruz. Kendisine çok teşekkür ediyoruz” sözlerini dile getirdi.