BERKCAN ZENGİN / İZ GAZETE - Öğrenci Kolektifleri üyesi Emine Akbaba ve Doğan Barış Halidi 17 Nisan günü referandum sonuçlarını protesto ettikleri sırada darp edilerek gözaltına alınıp çıkarıldığı mahkemece 21 Nisan günü Cumhurbaşkanı'na Hakaret suçlamasıyla tutuklanmıştı. 10 Temmuz günü ise ilk duruşmada tutuklu bulunan 7 kişi ile birlikte serbest bırakılmıştı. Serbest bırakılan gençler, Öğrenci Kolektifleri'nden arkadaşlarıyla birlikte gazetemizi ziyaret etti.

Gazetemizle dayanışma ziyaretinde bulunan İzmir Öğrenci Kolektifi üyelerinden Emine Akbaba gazetelerin kapatılıp, haber sitelerinin sansürlendiğini vurgulayarak; "gazetelerin kapatılıp gazetecilerin tutuklandığı haber sitelerinin sansürlendiği bir süreçteyiz. Bizler; eşitlik, özgürlük, barış, adalet, laiklik isteyen üniversite öğrencileriyiz. Tüm baskılara rağmen halkın haber alma hakkını savunan, gerçekleri yazmaktan vazgeçmeyen ve tutuklu bulunan gazeteciler ile birlikte dayanışmaya devam edeceğiz" dedi.

Ziyarette bulunan hayırcı gençlerden bir diğeri ise İzmir Öğrenci Kolektifi üyesi Doğan Barış Halidi ise "bugün tüm baskılara rağmen gerçekleri yazmaktan vazgeçmeyenler olarak direnmeye devam edeceğiz. Özgür basın susturulamaz" dedi.

Editör: Haber Merkezi