TUGAY CAN / İZ GAZETE - ‘Hatırla Sevgili’ dizisinde canlandırdığı ‘Deniz Gezmiş’ karakteriyle hafızalarda yer edinen sevilen oyuncu Barış Koçak, Cumhuriyet Halk Partisi’nin Bornova Belediye Başkan aday adayı oldu.

Tüm Türkiye’nin ‘Hatırla Sevgili’ dizisi ile hafızalarına kazınan ve canlandırdığı ‘Deniz Gezmiş’ rolü ile sevilen oyuncu Barış Koçak Cumhuriyet Halk Partisi Bornova Belediye Başkan aday adaylığını açıkladı.

Bornova doğumlu olan Koçak, siyasete ilgisinin ‘Deniz Gezmiş’ karakterini canlandırdığı sıralarda başladığını söyledi.

Öte yandan Bornova’nın tanınan simalarından olan oyuncu Barış Koçak’ın babası Celal Koçak, Bornova Belediyesi’ne 35 sene hizmet edip Cumhuriyet Halk Partili birçok belediye başkanı ile çalışmış ve Bornovalılar tarafından çok sevilen bir isim. Babası ile ilgili bir anısını da anlatan Koçak, “Babam Bornova Belediyesi’nde yıllarca çalıştı. Fırınlardan arta kalan ekmekleri toplar, Bornova’nın yoksul mahallelerinde insanlara dağıtırdı. Önümde hayatım boyunca örnek aldığım bir insan oldu.” ifadelerini kullandı.

‘İNSANLARA PARANIN VERECEĞİ HİZMETTEN DAHA BÜYÜK ŞEYLER SUNUP…’

Adaylığını gazetemize değerlendiren Koçak, Bornova’da yaşayan insanlara hizmet etmek istediği söyledi. Koçak, “İnsanlara paranın vereceği hizmetten daha büyük şeyler sunup, Bornovalıların yaşamlarına temas etmek istiyorum. Mesela Bornova’da birçok evsiz insan var. Bu insanlar için aşevleri kurmamız lazım. Sosyal belediyecilik anlamında çok önemli projelere sahibim.” diye konuştu.

HDP'DEN DE ADAY ADAYI OLMUŞTU

Barış Koçak, Hatırla Sevgili dizisi bitince Emek Partisi ve Evrensel Kültür Merkezi'nin Türkiye'nin birçok bölgesinde Hatırla Sevgili dizisi ve Deniz Gezmiş üzerine düzenlediği söyleşilerde konuşmacı olarak onbinlerce genç ile buluşmuştu. Koçak, 7 Haziran seçimleri öncesinde ise Halkların Demokratik Partisi'nden İstanbul Milletvekilliği için aday adayı olmuş ancak listelerde yer alamamıştı.

Editör: Haber Merkezi