CHP Çiğli İlçe Örgütünün çağrısı ile hastane önünde bir araya kitle "Siyaset ile değil sağlık ile uğraş" , "Ben AKP'yi değil hastaneyi aramıştım" , "Müzik ruhun gıdası ise bu gıda zehirlenmesidir" yazılı dövizler açarak basın açıklaması yaptı. 

Grup adına basın açıklamasını okuyan CHP Çiğli İlçe Başkanı Zeynel Mertoğlu, devlet ve kamu hastanelerinin yasalar gereği herkese aynı mesafede, halkın malı olarak hizmet vermesi gerektiğini söyledi. Mertoğlu, "İnsanlar etnik yapıları, dini aidiyetleri,cinsiyetleri ve siyasi görüşü ne olursa olsun bu hastanelerden sağlık hizmeti alırlar. Ancak ne var ki Çiğli Eğitim ve Araştırma Bölge Hastanesinde bu tarafsızlık çiğnenmektedir. Bu hastaneye telefon eden vatandaşa AKP'nin seçim müziği olan 'Dombra' dinletilmekte ve bu yolla bir algı yaratılmaktadır" şeklinde konuştu.

Hastane yönetiminden, telefonla arayan hastalara dinletilen Dombra'nın kaldırılmasını talep eden Mertoğlu, "Ayrıca bu durum ülkemizin farklı yerlerinde tarafsız olmaları gereken Valiler, Kaymakamlar ve Rektörler tarafından da 'Evet' kampanyasına açıkça destek vermek şeklinde sürmektedir. Bizler bulundukları yerde resmi makamlarda bulunan bürokratların, tüm siyasi partilere eşit mesafede ve tarafsız olmalarını istiyoruz. Bu zaten onların temel yükümlülüğüdür" dedi.

Eylemin ardından, Çiğli Emniyet Müdürlüğü'nden gelen polislerin hastane yönetiminden görüntüleri istediği öğrenildi.

Evrensel

Editör: Haber Merkezi