İZ GAZETE - Cumhuriyet Halk Partisi'nde Izmir'in Buca ve Bayraklı ilçelerinin de aralarında olduğu eksik kalan belediyelerin başkan adaylarının belirlenmesi için bugün Parti Meclisi toplanacak. 
Öğleden önce gerçekleşen MYK toplantısı sonrasında, daha önce saat 14'te yapılacağı duyurulan PM toplantısı 15'e ertelenirken, İzmir için şaşırtıcı gelişmeler yaşanmaya başlandı.

Genel Merkez kaynaklarından edindiğimiz bilgiye göre; son yapılan Parti Meclisi toplantısında yeniden Güzelbahçe Belediye Başkan Adayı olarak belirlenen Mustafa İnce'nin değiştirilme ihtimali gündeme geldi. İzmir listelerinde kadın aday sayısının azlığına yönelik yapılan eleştiriler sonrasında Başkan İnce yerine Nilay Kökkılınç ya da Selen Deniz'in aday olarak değiştirileceği konuşuluyor.

'MUSTAFA BAŞKANI SEVİYORUM' DEMİŞTİ

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu geçtiğimiz günlerde, CHP Genel Merkezi'nde hemen hemen tüm adaylar için çektiği videodan çekerek, "İzmir'i seviyorum, Güzelbahçe'yi seviyorum, Mustafa başkanı seviyorum ve onu size emanet ediyorum" demişti. Ankara sonrasında Güzelbahçe'ye dönen Mustafa İnce için miting gibi bir karşılama gerçekleşmişti.
 

BAYRAKLI VE BUCA İDDİALARI 

Öte yandan merakla beklenen Bayraklı ve Buca adayları için de iddialar konuşulmaya başlandı. Bayraklı için MYK'nın yeniden, son PM'de reddedilen Cevat Durak'ı önereceği, reddedilmesi durumunda ise Erdal Aksünger, Serdar Sandal, Murat Haluk Öncel ve Songül Gök isimlerinin gündeme gelebileceği konuşuluyor.
Buca'da ise Suat Nezir ismi öne çıkarken, mevcut başkan Levent Piriştina'nın PM'de gündem edilebileceği öğrenildi.

Editör: Haber Merkezi