İZ GAZETE - Doğan Beyazgül’ün sorularını yanıtlayan Ömer Güney yerel seçimlerde değişimden ziyade bayrak yarışının söz konusu olduğunu belirtti. Güney, “Partide de bu tarz talepler gündeme geldi ancak meseleleri kişiler üzerinden tartışmanın doğru olmadığını düşünüyorum. Bu taleplere genel merkezimiz cevap veriyor. Ben herkesin kendine has fikirlerinin olabileceği, bu yüzden de saygı duyulması gerekildiğini düşünüyorum. Ancak ben tarafım, Cumhuriyet Halk Partisi’nden yana tarafım.” dedi.

‘PARTİ BÜYÜKLERİNİN TAVSİYELERİNİ…’

Harita Mühendisleri Odasında genç bir yönetim olduklarına dikkat çeken Güney, CHP’de de gençleşmenin önemli olduğunu ancak, parti büyüklerinin de tavsiyelerine kulak vereceklerini söyledi. Güney, “Biz yerelde ne kadar başarılı olursak bu genele de yansıyacaktır. Biz bunu uygulayarak Cumhuriyet Halk Partisi’ni iktidara taşımak istiyoruz.” diye konuştu.

‘KENTTE YAŞAYAN İNSANLARLA BERABER…’

İyi bir ekipleri olduklarını belirten Güney, Menemen’de teknik hizmetleri sağlayacaklarını ancak kültür ve sanat etkinliklerinin de çok önemli olduğunu söyledi. Güney, “Biz Menemen’in 50-100 yıllık imar planını yapacağız. İzmir, kuzeye doğru büyüyen bir şehir. Biz bu yüzden Menemen’e kuzeyin yıldızı diyoruz. Kenti planlarken, bunu da tek başımıza yapmayacağız. Katılımcılık en önemli unsurumuz. Biz bir planı, kentte yaşayanlara rağmen yapamayız. Orada yaşayan insanların da görüş ve önerileri doğrultusunda hareket etmeliyiz.” ifadelerini kullandı.

DEVRİM ŞEHİDİ KUBİLAY’IN ADI YAŞATILACAK

Menemen’in sıkıntılarını bildiklerini aktaran Güney, “Devrim Şehidi Kubilay Öğrenci Yurdu’nu yapmak istiyorum. Bu konuyu öğrenci arkadaşlarla da konuştuk. Menemen’in merkezine yapılacak bir öğrenci yurdu, Menemen’in ekonomisine de katkı sağlayacaktır." dedi. Güney ayrıca, yeni bir üniversite açmak yerine, var olan üniversitelerde ki eğitim kalitesini yükselteceklerinin altını çizdi.

‘ÜRETİCİ İLE TÜKETİCİYİ BULUŞTURACAĞIZ’

Menemen’de tarım hakkında projelerinden de bahseden Güney, şunları söyledi;

“Bizim, çiftçilerden önce tarıma dayalı sanayi akanı oluşturmamız gerekiyor. Tarıma dayalı sanayiyi Menemen’e getirdiğimiz zaman, çiftçilerimiz doğru bir Pazar yakalamış olacak. Bunun dışında sadece, üreticilerin yer aldığı üretici pazarı olacak. Ben bunu önemsiyorum. Çünkü, en iyi pazarın Menemen’de olduğunu savunuyorum. Üretici ile tüketiciyi buluşturacağız. Ayrıca tarım anlamında danışmanlık da yapılabileceğini düşünüyorum. Çok donanımlı Ziraat Mühendislerimiz var. Çiftçilerimizin yakından ulaşabileceği, teknik danışmanlık hizmetini de belediye olarak sağlamak istiyoruz.”

‘MENEMEN’DE İZ BIRAKMAK İSTİYORUM’

Aday adaylığı süreci içerisinde partiye halel getirecek hiçbir davranışın içerisinde olmadığını vurgulayan Güney, “Bu süreç içerisinde önemli olan bu süreç içerisinde ulaşılabilir biri olmak ve iz bırakmak. Ben Menemen’de iz bırakmak istiyorum. Dolayısıyla ben, İlçe Başkanlığımıza, Gençlik Kollarımıza ve Kadın Kollarımıza ayrı ayrı teşekkür etmek istiyorum. Hepimizin eksiklikleri vardır. Bizim Menemen’de oluşturmak istediğimiz, tüm partililerimizle beraber, Menemen’de çıtayı çok daha yükseklere taşımaktır.” ifadelerini kullandı.

Güney sözlerini şöyle tamamladı;

“Sadece Cumhuriyet Halk Partili yurttaşların değil, bütün Menemenlilerin oylarına talibim. Biz kamu kaynaklarını insanların mutluluğu için kullanacağız. Eğer ki zamanında Mimar Sinan, kazandığını sadece ailesi ile paylaşsaydı, Sinan Ağa olurdu. Miras bıraktığı kişiler onu yad ederdi. Ancak o bunu tercih etmedi. Bütün kazandığını dünyaya bıraktı. Ben de Menemen’e değer katmak istiyorum.”

Editör: Haber Merkezi