İZ GAZETE - Basın mensuplarıyla bir araya gelen Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, mazbatasını aldıktan sonra yaşanılan süreci basın mensuplarıyla paylaştı. Gümrükçü Çiğli Belediyesi’nde geçtiğimiz günlerde ‘Bankamatik’ işçisi olduğu gerekçesiyle işten çıkartılan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) eski Çiğli İlçe Başkanı Zeynel Mertoğlu’nun açlık grevine gitmesi hakkında konuştu. Toplantıda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Belediye Başkanı Gümrükçü, bir gazetecinin sorusu üzerine konuyla ilgili güvenlik soruşturmasına uygun olmayanların işten çıkarıldığını açıklamasında bulundu.

Gümrükçü toplantıda, "Bir personelin kendisi, kardeşi ve ablası çalışıyordu. Bankamatik olmadığını söyleyenler oldu. Bizde aksi belgeler var. 2014’ün eylül ayında işe girenler bir kez bile parmak basmadan para almış. Sorduğunuzda konuşuyorlar. Toplam 1240 TL ile işe başlamış ama maaşı 2019 Ocak ayında 29 bin TL para almış. Yüzünü hiç görmedim. Çağrıldı, savunması istendi gelmedi. 5 yıl çalışan kişi tazminat olarak 60-70 bin TL alır. Ama 250 bin TL para istedi. İşe girişini istiyor ama belgesi yok. Hep devamsız olmuş. Bu kişinin adı Zeynel Mertoğlu’dur." ifadelerini kullandı.

Bankamatik işçilerin vatandaşın parasından aldığını ve bu durumu hak etmediklerini belirten Gümrükçü, "Bankamatik değilim diyor ama aslanlar gibi bankamatik. CHP’li olanların herkesten çok çalışması gerekiyor. Emek en yüce değerse bunu yapmaları lazım. Bu kişinin görevinin karşılığı evrakta yoktu. Belediyede yeri boş, müdürlük karşılığı birim olarak boştu. Şirket yönetimi aslında o zaman çalışanların listesini istediğimde durumu bana ihbar etmiş oldu. Ben, ‘bana rakip oldu seçimlerde’ diye düşünseydim farklı uygulama yapardım. Arabulucuya ‘park bahçelerde görevliydim’ demiş. İspat etsin, gören varsa gerekeni yaparım” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi