İZ GAZETE - Doğan Beyazgül’ün AKP’nin yerel seçimi genel seçim atmosferinde yürütmesine ve “beka sorunu” tartışmalarına yönelik değerlendirmesini sorduğu CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu;  “Beka konusu bizim halkımıza, insanımıza, hemşerilerimize yapılmış en büyük haksızlık ve ihanettir. Özgürlüklerin kısıtlandığı, basının susturulduğu bir ortamda, ne yazık ki benden olan olmayan diye insanların ayrıştırıldığı bir ortamda siz nasıl beka sorunundan bahsedersiniz? Bu kadar olayın içinde bir de sizden olmayanları terörist ilan ediyorsunuz. Ülkede tam demokrasi anlayışı ortadan kalkmıştır. Tamamen benci anlayışla yapılan bir siyaset, bireysel menfaatlerin çarkına su taşıyan bir siyaset anlayışı varken şuanda ne yazık ki ne adaletten ne de demokrasiden bahsedemiyoruz. Sarayda keyif çatan zat ve avaneleri halkı görmezden geliyor. Halkımızın bir aylık alın terini bir günde yiyen bir anlayış var. Bu anlayış çok büyük bir koltuk sevdası var. Bu sevda ne yazık ki beka sorununun en belirgin özelliğidir. Bana kalırsa beka sorunu var diyenlerin zeka sorunu vardır.” diye konuştu.

“ALGI YÖNETİMİ YAPIYORLAR”

Son günlerde havuz medyasının İzmir’deki meclis üyesi adaylarına yönelik başlatılan kara propagandalara yönelik de değerlendirmelerde bulunan Gruşçu, şöyle dedi: “Bütün o meclis üyesi arkadaşlarımızın tamamen bu toplumun gerçeklerinden, bu toplumun bağrından çıkıp gelen arkadaşlarımızdır. Bu kente yaşayan her bir arkadaşımızın hizmete kavuşmasını sağlamak için o listelerde yer alan arkadaşlarımızdır. Bir tanesi dahi hiçbir suça bulaşmadan, herhangi bir sorunla karşılaşmadan bu listelerde yer almış arkadaşlarımızdır.“ 

Meclis üyelerine yönelik karalama iddialarının hiçbir gerçekliğinin olmadığını ve tamamen algı oluşturmak için başvurulan çirkin bir yöntem olduğunu belirten Gruşçu, sözlerine şöyle devam etti:

“Seçimi kaybettiklerini anladıkları için, belli kesimlerden oy alamayacaklarını anladıkları için, o kesimlerin Cumhuriyet Halk Partisi’ne oy vereceklerini anladıkları için algı yönetimi yapıyorlar. Biz bu oyuna gelmeyeceğiz. Biz bu toplumu çok iyi analiz ettik. Ve bütün bu arkadaşlarımız analarının ak sütü gibi bu görevleri hakkeden, bu topluma hizmet edecek olan, kişisel hırs ve iktidarları için değil toplumun iktidarı peşinde koşan arkadaşlarımızdır.” 

 'HERKES YAKA SİLKİYOR'

Gruşçu, “Esnafından, taksicisine, öğrencisine, pazar yeri esnafına kadar herkes yaka silkiyor. ‘Bitsin bu zulüm artık diyorlar. Biz ne sosyal medyada kendimizi özgürce ifade edebiliyoruz ne evimize ekmek götürebiliyoruz. Ne de memlekette özgürce, barış içinde yaşayabiliyoruz.’ diyorlar. İlk defa şunu söyleyebilirim ki bu ekonomik şartlarla Türkiye’nin 2 sene daha yürüyebilmesi mümkün değil. Böyle giderse iki yıl sonra çok büyük bir ekonomik kriz bizi bekliyor.” diyerek sokaktaki seçmenin en büyük yakınmasının ekonomik darboğaza yönelik olduğunu ifade etti.

'SIKILMADIK EL, BAKILMADIK GÖZ BIRAKMIYORUZ'

31 Mart yerel seçimlerine sayılı günler kala son bir haftada daha da hızlanan çalışmaları kendisine sorulan Gruşçu; çalışmalarını ise şöyle anlattı: 

“Cumhuriyet Halk Partisi Konal İlçe Başkanlığı olarak bütün yönetici arkadaşlarımız, gençlik ve kadın kolları yöneticilerimizle sahadayız. Her bir haneye giriyoruz, sıkılmadık el, bakılmadık göz bırakmıyoruz. Saha çalışmalarında çok ciddi bir mesafe kaydettik. Konak’ta 112 mahallemiz var. 112 mahallenin tamamında adımızı yazdığımızı söyleyebiliriz. Şimdi, bir yandan da 31 Mart Günü için seçime hazırlanıyoruz. Her bir sandıkta sandık görevlisi arkadaşlarımızın yerinde oturabilmesi için bir tane sandık boş bırakmaksızın tüm müşahitlerimizle, gözlemcilik yapacak, sandık kurulu başkanlarını denetleyecek arkadaşlarımızla, bilişim, eğitim sekreterliğimizle hep beraber çalışıp mücadele ediyoruz. Biz bütün halkın da sandıklara sahip çıkmasını istiyoruz. Sadede oy kullanmak yetmiyor. Oy kullandıktan sonra sandıktaki şeffaflığı koruyabilmek çok önemli. Toplum olarak hepimize çok görev düşüyor. Oyumuza bizler sahip çıkacağız.” dedi.

'TUNÇ SOYER, BU KENT İÇİN BİR ŞANSTIR'

Gruşçu, sözlerini şöyle tamamladı:

“Tunç Soyer’in gelecekte güzel, huzurlu ve uluslararası bir kent yaratacağına inanıyorum. Disiplinli çalışan , işini iyi takip eden biridir. Bu kent için mücadele etmiş, bu kenti uluslararası arenada hep başarıyla temsil etmiş ayrıca diplomasi dilini iyi tanıyan, bu kenti her alanda iyi temsil edebilecek birisidir. O yüzden Tunç Soyer bu kent için bir şanstır, bir fırsattır.” 

DERLEYEN: NİLAY MADENÜS

Editör: Haber Merkezi