Şule DEDE// CHP Konak İlçe Başkanlığı’nın CHP Konak İlçe Emekli Komisyonu ve EYT Derneği ile birlikte düzenlediği basın açıklamasında Emeklilikte Yaşa Takılanlar’ın (EYT) soruları ve talepleri dile getirildi. Konak Meydanı’nda yapılan açıklamada konuşan CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu iktidara geldiklerinde Aile Destekleri Sigortası ile emeklilerin sorunlarına çözüm bulacaklarını söyledi.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar'ın (EYT ) sorunlarını dile getiren CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu, “5'li çeteye dolar bazında ödedikleri faizleri bile Türk Lirasına çevirseniz sizin değil, sizden sonraki 2-3 kuşağın dahi masraflarını karşılayabilirsiniz. Bütün mesele bir siyasi tercihtir ve bu siyasi tercihin kimler için kullanılacağıdır. İktidar EYT'lilerden yana bir siyasi tercihte bulunmak istemiyor. Yani 'biz bir yasa çıkardık siz de buna uyacaksınız kardeşim' diyor. Emeklilikte Yaşa Takılanlar'ın (EYT) sorununu Aile Destekleri Sigortası ile çözeceğiz. Siz hala bunu dillendirmiyorsanız hak temelli anlayışa karşı çıkıyorsunuz demektir. Emekli aylıklarına yapılan zam, enflasyondaki hızlı yükselişi karşılamıyor. Kurdaki yüzde 100’ü aşan artış tüm yaşamsal ihtiyaçların fiyatlarını deyim yerindeyse katlıyor” dedi.

‘ÇÖZÜM ÜRETEN PARTİYİZ’

CHP olarak çözüm üreten bir parti olduklarını ifade eden Gruşçu, “Hiç merak etmeyin. Aydınlık günler yakındır. Asla umutsuzluğa kapılmayın. CHP iktidarında aile destekleri sigortası gelecek. Hiçbir çocuk bu coğrafyada yatağa aç girmeyecek. Bunları yapabilir miyiz? Elbette yaparız. Biz, Cumhuriyet Halk Partisi olarak Aile Destekleri Sigortası'yla çok önemli öneriler getiriyoruz. Biz, CHP olarak sadece sorunları dile getiren değil aynı zamanda çözüm üreten bir partiyiz. Allah'ın izniyle ilk seçimlerde iktidar olduğumuzda Aile Destekleri Sigortası'nı hayata geçireceğiz. Böyle kararlı bir şekilde, inançla bunu ifade etmeye devam edeceğiz. Bunları elbette yaparız, niye yapmayalım? Biz kendimize güveniyoruz. Siz de inanın, kendinize güvenin. Türkiye’nin çözülemeyecek hiçbir sorunu yoktur” diye konuştu.

Yarın seçim olacakmış gibi çalıştıklarının belirten Gruşçu, “Çalışmak zorundayız. Türkiye'yi içine düştüğü girdaptan biz kurtaracağız. Başka kurtarıcı yok. Ekonomik açıdan, sosyal açıdan vatandaşların karşılaştığı bütün sorunları çözme konusunda çok kararlı bir tutum sergileyeceğiz” şeklinde konuştu.

‘CEVABIMIZI VERECEĞİZ’

CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu’dan sonra söz alan CHP Konak İlçe Emekli Komisyonu Başkanı Yeter Koç Arı da şu açıklamalarda bulundu: “13 milyon emeklinin yokluğa ve sefalete mahkûm edildiği günümüz Türkiye’sinde, her gün arka arkaya gelen zamlar hız kesmeden devam etmektedir. Ülkeyi yönettiğini iddia eden bu zihniyet, kendine saray inşaa edip emeğiyle çalışıp, üreten vatandaşlara porsiyonları küçültme tavsiyesinde bulunduğu sürece bizlerin yüzü maalesef gülemeyecektir. Artık az kaldı. Bizler emeklileri yoksulluğa sürükleyen bu iktidara cevabımızı gerçekleşecek ilk seçimlerde sandıkta vereceğiz.”

‘HAKLARIMIZI İSTİYORUZ’

EYT Derneği Başkanı Doğan Türker de EYT’lileri seçim yatırımı olarak görmemeleri gerektiğini söyleyerek, “Gelinen noktada 22 yıldır siyasi iktidarlar her seçim döneminde sözler verdiler, haklılığımızı beyan ettiler ancak seçimlerden sonra unutulanlar olduk. Bizleri seçim yatırımı olarak görmeyin, haklarımızı iade edin. Bilinsin ki; unutulanlar unutanları asla unutmazlar. Günü geldiğinde hesap sormasını da bilirler. Devletin görevi mağduriyetin maliyetini sorgulamak değil, mağduriyetin giderilmesi için çalışma yapmaktır. Emeklilikte yaşa takılanlar olarak ne ayrıcalık ne erken emeklilik ne de lütuf istiyoruz. Bizler 22 yıl önce çıkartılan 4447 sayılı yasanın geriye doğru işletilmesiyle elimizden alınan haklarımızın bir an önce iadesini istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi