Derleyen: DUYGU KAYA/ İZ GAZETE- İZ Web TV’de yayınlanan ‘Doğan Beyazgül ile İzmir Notları’ programının konuğu CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu Türkiye’nin gündemini değerlendirdi.

CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu, CHP Kongresinde ilçe başkanlığına tekrar aday olacak mısınız sorusunu cevaplandırarak, “Şu anda çıkıp adayım deme lüksüne sahip değilim. İlk öncelikle bunun için ekibimin fikrini alacağım. Siyaset içindeyseniz ekipleriniz, takımlarınız olacak ve o ekiple birlikte hareket edeceksiniz. Benim bulunduğum ekip Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Benim bulunduğum ekip birlikte hareket eden bir partidir” dedi.

‘SAYIN BATUR İÇİN AYRI BİR PARANTEZ AÇMAK GEREK’

Gruşçu, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur için şu ifadeleri kullandı:

“Sayın Batur için ayrı bir parantez açmak lazım. O çok başarılı olmuş bir belediye başkanı. Konak büyük bir ilçe, Abdül Batur’un buraya gelmesini tesadüf olarak görmüyorum. Konak için deneyimli bir başkan gerekiyordu ve Abdül Batur aday oldu. Ve ben inanıyorum sayın Batur, Konak için bir şanstır, İzmir için bir şanstır. Batur’un çalışmaları Konak ve İzmir için değil de Türkiye’de anılacaktır”

Gruşçu, Abdül Batur’un belediye kadrosunda bir değişiklik yapmamasına yönelik, “Kadro yapılanması içinde belediye başkanları uygun gördüğü yerlere takviye yapabilir, değiştirebilir, çıkartabilir ve bunu kendi insiyatifinde yapabilir. Ama sayın Batur, bizimle her hamlesini paylaşıyor. Bence sayın Batur’un çalışamayacağı kimse yok” dedi.

KONAK İÇİN BİR YILLIK PROGRAM

Konak için yapılacak projelere değinerek, “Bir yıllık bir program hazırlıyoruz. Bu programın birincisi Konak Buluşmaları. Konak Buluşmaları’ndan bahsedecek olursak her ay bir konu belirleyerek, -örneğin kültür sanat, tarım, ekonomi gibi- o konularda alanında uzman kişileri çağıracağız ve onları hemşerimiz, örgütümüzle buluşturacağız.

Başka bir konuya gelirsek Semt Buluşması da gerçekleştireceğiz, Kadifekale Buluşması, Basmane Buluşması gibi bu kenti yakından ilgilendiren buluşmalar gerçekleştireceğiz. Semt Buluşmaları bizim için çok önemli, çünkü siyasetle uğraşırken, kongreler ya da başka bir şey derken kenti unutuyoruz. O tarihi güzelliklerimizi paylaşacağımız platformlardan uzaklaşıyoruz. Kenti iyi görmek ve iyi yaşamak gerekiyor” dedi.

‘AKP İKTİDARI TÜRKİYE’Yİ TEFECİLERE TESLİM ETTİ’

Türkiye ekonomisi değerlendiren Çağrı Gruşçu, “Türkiye ekonomi planlamasında sınıfta kaldı. Türkiye Cumhuriyet tarihinde ilk defa bu kadar, ithalat ve ihracat dengesizliği yaşandığı, dış iç borç stoğunun arttığı, çiftçilerin borçlarının 191 kat arttığı bir dönemi yaşıyor. AKP İktidarı Türkiye’yi bir grup tefeciye ve faiz lobisine teslim etti. 88. İzmir Enternasyonel Fuarı’nda sayın bakan Pekcan övünerek ‘Biz Çin’e 3 milyar dolarlık  ihracat yapıyoruz’ demişti. Alkışladık, sevindik. Peki neden ithalatı söylemedi? Çünkü Çin’den 23 milyar dolarlık alım yapıyoruz. Arada 20 milyar dolar açık var. Cumhuriyet tarihinde en büyük cari açığı veriyoruz” ifadelerin kullandı.

Gruşçu, “Bir örnek vermek gerekirse, Suriyeli vatandaşlar artık bizim de vatandaşımız gibiler. Mülteci sorunlarına şaşı baktıkları için günü kurtarmak için Suriyelilere yardımlar verildi ve bu 50 milyar dolara yaklaştı. Tabii ki vereceğiz ama bunlar geçici ve günü kurtarmak pahasına. Suriyeli vatandaşlar da burada yaşamaktan mutlu değiller” diye konuştu.

‘ERDOĞAN O DANIŞMANLARI DERHAL SARAYDAN UZAKLAŞTIRMALI’

AKP Genel Başkanı Erdoğan’ın, ‘Biz tarımsal hasılada dünyada yedinci Avrupa’da birinciyiz” cümlelerine tepki gösteren Gruşçu, “Böyle gerçek dışı bir bilgiyi kim verdiyse o danışmanlarını derhal saraydan uzaklaştırmalı. Çünkü o sarayda kim Erdoğan’la birlikte yaşıyorsa halktan kopmuş demektir. Onlar bu süreçte ejder meyveli smoothie tüketmeye devam etsinler, halk evine götürecek bir topak ekmek bulamıyor” dedi.

Editör: Haber Merkezi