Çeşitli ziyaretler için İzmir'e gelen Güzel Parti Genel Başkanı Hüseyin Akbulut ve Güzel Parti İl Başkanı Cafer Heptepe İzmir Seyyar Esnaf ve Sanatkarlar Meclisi'ni ziyaret etti. Varyant'taki meclis binasındaki ziyaretinde genel başkanı, İzmir Seyyar Esnaf ve Sanatkarlar Meclisi Başkanı Evren Laçin ile yönetim kurulu üyeleri karşıladı. Gerek basın yayın organlarında gerekse TBMM'de seyyar esnafın sorunlarını sıkça gündeme getirdiği için Meclis Başkanı Evren Laçin'i tebrik etti.

'GELİN, MECLİS'E GİRİN'

Seyyar satıcıların Ankara'da tüm partiler tarafından yakından takip edildiğini söyleyen Akbulut, “Artık sizin bu konuları sadece kendi meclisinizde değil Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde de (TBMM) gündeme getirmeniz gerek. Sizler her partiden en az birer temsilcinizi sizlerin sorunlarını çözmek ve sıkıntılarınızı dile getirmek için Ankara'ya TBMM'ye vekil olarak göndermesi gerek. Çünkü sizin sorununusu sizden başka kimse bilemez ve kimse sizin kadar iyi anlatamaz. Onun için şimdiden seçimlere hazır olun. Güzel Parti'de yeriniz hazır. Roman vatandaşlarımız gibi sizleri de partimizin saflarında görmek bizleri mutlu eder” diye konuştu.

YILDA 200 MİLYAR TL'

İzmir Seyyar Esnaf ve Sanatkarlar Meclisi Başkanı Evren Laçin de geçtiğimiz haftalarda Ankara'ya giderek TBMM'de çeşitli partilerin genel başkanları ve milletvekilleriyle görüş alışverişinde bulunduklarını ve Türkiye genelinde düzenlenen Sokak Ekonomisi Çalıştayları ile yerel yönetimlerin de dikkatlerini çektiklerini vurguladı. Laçin konuşmasını şöyle sürdürdü: “Ülke genelinde 6.5 milyon İzmir'de ise 250 bin seyyar satıcı bulunuyor. Ülke genelindeki seyyar satıcıların ülke ekonomisine bir günlük katkısı 1 milyar lirayı, yılda ise 200 milyar lirayı geçiyor. Gerek vatandaşların alım gücünün düşmesi, gerekse korona süreci hem sabit esnafı hem de sokak emekçilerini çok zorladı ve artık dayanacak gücü kalmadı. Ekmek teknesi müzik aletlerini satarak evini geçindirmeye çalışan müzisyenler var. Sizlerin de söylediği gibi TBMM'de mutlaka olmalıyız ve biran önce sorunlarımızı çözmeliyiz.”

Görüşme sonunda Evren Laçin, seyyar esnafın sorunlarına ve çözüm önerilerine yönelik hazırladığı raporu da Genel Başkan Hüseyin Akbulut'a verdi

Editör: Haber Merkezi