GİZEM TABAN/ İZ GAZETE- Gaziemir Belediyesi Ocak ayı olağan birinci meclis oturumuna ‘Cumhuriyet Halk Partili (CHP) meclis üyelerinin grup kararına uymaması’ olayı damga vurmuştu. Mecliste denetim komisyonları seçiminde CHP Grup Başkanvekili’nin oylama için sunduğu aday listesi yerine 4 CHP’li meclis üyesi bireysel aday olup, AKP’li meclis üyelerinin oylarıyla denetim komisyonuna seçilmişti. Gaziemir Belediye Başkanı CHP’li Halil Arda ise bu duruma tepki göstermişti. Bunun ardından Gaziemir Belediye Başkanı Arda bazı meclis üyeleriyle birlikte CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu ziyaret ederken, aynı gün bazı meclis üyeleri de CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ile görüşmüştü. Gelişmeler tartışma konusu olurken CHP Gaziemir İlçe Başkanı Kasım Özkan konuya ilişkin İz Gazete’ye çarpıcı açıklamalarda bulundu. 

‘GRUP KARARI YOK’

Meclis toplantısında yaşanan ‘grup kararına uyulmadı’ tartışmasına ilişkin konuşan İlçe Başkanı Özkan, grup kararı olmadığını söyledi. Özkan, “Ben rahatsız olduğum için grup toplantısına katılamadım. Grup başkanvekiline söyledim o topladı. İl başkan yardımcıları da katılmış. Ancak 10 meclis üyesi arkadaşımız mazeret bildirerek toplantıya katılmamış. Grup toplandı ancak, belediye başkanı ile birlikte 10 meclis üyesi toplantıya katıldı. Grup kararı alınması için salt çoğunluğun sağlanması gerekiyor. 10 meclis üyesi katılmayınca, salt çoğunluk sağlanamamış oluyor. Salt çoğunluğun sağlanması için 12 meclis üyesinin katılması gerekiyor. Yani bu durumda grup kararı yok. İl başkan yardımcıları da katıldığı için onlar da şahit… Ben grup başkanvekiline telefonla aradım sordum, ‘grup kararı aldık’ dedi ama ‘salt çoğunluk sağlanamadığı için grup kararı alamadık’ diye karar defterine yazarsınız, yeterli çoğunluk sağlanamamış dedim” açıklamasında bulundu.

‘BİLGİ VERMEDEN GİTTİĞİ İÇİN BİLMİYORUM’

Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’nın bazı meclis üyeleriyle birlikte CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu ziyaret etmesine yönelik soruyu yanıtlayan Özkan, “Belediye başkanı bana bilgi vermeden gittiği için niye gitti bilmiyorum” dedi.

‘KENDİLERİNİ ANLATMAK İÇİN GİTTİLER’

Başkan Arda’nın Ankara ziyaretiyle aynı gün bazı meclis üyelerinin İl Başkanı Deniz Yücel ile görüşmesi konusunda da açıklama yapan Özkan, “İl başkanımızı ziyaret eden meclis üyesi arkadaşlarımız basına ‘grup kararına uyulmadı’ şeklinde servis yapılan haber konusunda grup kararı olmadığı ve mazeret bildirerek toplantıya katılmadıkları hususunda il başkanımızı bilgilendirmek, kendilerini anlatmak amacıyla gittiler” dedi.

Editör: Haber Merkezi