İZ GAZETE - Gazeteci Ruşen Çakır Medyascope'da gündemi değerlendirdiği programda CHP'nin İzmir adayı Tunç Soyer ismini ele aldı.

Tunç Soyer ile uzun yıllardan bu yana tanışıyor olduklarını belirten Çakır, "Tunç Soyer'i yaklaşık 30 yıldır tanırım. Tuç soldan gelen bir isim. ama onun solculuğu bir radikallik içermez, daha merkezde olan bir soldur. Bu anlamıyla zeten iki dönemdir CHP'den Seferihisar Belediye Başkanlığı da yaptı. CHP çizgisindeki bir isimdir. Özellikle 'Sesiz Kent' uygulamasını Türkiye'ye taşıması ve onun Türkiye temsilciliğini yapması, daha sonra Sosyal Demokrat Belediyelerin oluşturduğu bir dernekte yönetici olması onun zaten CHP çizgisinde olmasını anlamamızı sağlıyor." dedi.

'NURETTİN AMCAYI YAKINDAN TANIYAN BİRİ OLARAK...'

Çakır sözlerini şöyle sürdürdü;

"Tunç Soyer ile ilgili olarak iktidar yanlılarının çıkarttığı birçok kampanya var. Özellikle babası Nurettin Soyer ile yaratılan, onun 12 Eylül sonrasındaki MHP Davası'nın savcısı olması olmasından dolayı yapılan kara kampanya çabaları var. Nurettin amcayı yakından tanıyan biri olarak bunlara en fazla gülüp geçiyorum. Ayrıca MHP Davası'nı dile getirenlerin aynı şekilde Türkiye'de tek Fettullah Gülen'in tutuklanmasını yapan savcı olduğunu nedense es geçiyorlar ve es geçmek istiyorlar." 

Editör: Haber Merkezi