YAĞIZ BARUT-TUGAY CAN / İZ GAZETE TÜYAP 24. İzmir Kitap Fuarı beşinci gününde İzmirli kitapseverleri ağırlamaya devam ediyor. İleri Yayınları’nda kitaplarını imzalayan ve Pazar gününe kadar okurlarıyla buluşacak olan araştırmacı gazeteci ve yazar Ergün Poyraz ile konuştuk. Poyraz İz Gazete okurları ve İz Web TV izleyicilerine özel açıklamalarda bulundu.

‘HER ŞEY ELLERİNDEYKEN CHP NASIL HİLE YAPABİLİR?’

Fetullah Gülen terör örgütünü ilk yazanlardan biri olduğunu ve Gülen’in Devlet Güvenlik Mahkemesi’nde (DGM) yargılanırken yazdıklarının delil olduğunu söyleyen Poyraz, “DGM’de aynı zamanda tanıklık yaptım. Gülen büyük bir gösteri ile gelecekti, gelemedi. Beraat edecekti, edemedi. Bunun üzerine uyduruk bir kararla tatlıya bağlamaya çalıştılar, ben ve Salih Demirci isimli bir savcı davayı temyiz ettik. AKP kanun değiştirerek Gülen’i kurtardı. Baştakinin dediği gibi ‘ne istedilerse verdiler’, şimdi kalkıp İstanbul seçimlerinde FETÖ parmağı var demek, yalanın üzerine tüy dikmek gibi bir şey. Burada en büyük korkuları, yıllardır yaptıkları yolsuzlukların bir bir ortaya çıkacak olması. İstanbul Büyükşehir Belediye’sinin başta vakıflara yaptıkları yardımlar kesilecek. Bunun yanında 60 bine yakın işe gitmeden maaş alanlar var, bunların nemaları bitecek. Buradaki tüm sıkıntıları ellerinden altın yumurtlayan tavukları kaçırma korkuları. Yoksa İstanbul seçimlerinde şaibe varsa, suç varsa bunların sorumluluğu da kendilerine ait.  YSK kendilerinin emir kulu gibi, Jandarma ellerinde, polis teşkilatı, muhtarlar herkes ve her şey ellerindeyken CHP nasıl hile yapabilir ki, mümkün değil. Ama burada büyük korku, yolsuzlukların ortaya çıkması, İstanbul’daki büyük parayı kaptırma telaşı. Anlamadığımız şey barolar sessiz, medya sessiz onlardan yana ama sonuç ne olursa olsun bittiler. İnişe başladınız mı artık sizi kimse durduramaz. Bu seçimde hem bittiler hem de rezil oldular” diye konuştu.

‘ÇALDIKLARI KADAR ÇALACAKLAR’

 İktidarın en büyük amacının zaman kazanmak olduğunu dile getiren Poyraz, “Yolsuzluklarını örtebildikleri kadar örtecekler, sağa sola paraları gönderebildikleri kadar gönderecekler, çaldıkları kadar çalacaklar, bunun zamanını kazanıyorlar. Yeniden seçim normal şartlarda imkânsız ama YSK, baştaki ne derse onu yapıyor. Geçen senelerde muhalefet seçimlerde oylar yeniden sayılsın dediğinde saymamışlardı ancak şimdi günlerdir sayıyorlar. Yeniden seçim yapılacağına ihtimal vermiyorum, daha büyük rezilliğe gider. Yeniden yapılsa ne olur, muhalefet eze eze kazanır” açıklamasında bulundu.

'YÜZSÜZLÜĞÜN ÇIKTIĞI EN YÜKSEK ZEMİN'

Yandaş medyada dillendirilen ‘sandıklarda FETÖ izi var’ gibi söylemleri eleştiren Poyraz, “AKP’nin belediye başkan adaylarına baktığınız zaman, abartmıyorum en az yarısı baba gibi Fetullahçı, AKP’nin içine baktığınızda komple Fetullahçı, AKP’nin içindeki Fetullahçıları ayıklamaya kalkarlarsa AKP’nin geride kalanlarıyla okey masası bile kuramazlar. Siz FETÖ’nün en büyük adamlarını bünyenizde barındıracaksınız, onlarla her türlü ilişkiye gireceksiniz, aday göstereceksiniz sonra da kalkıp hiç FETÖ’yle ilişkisi olmayan birine FETÖ’cü diyeceksiniz. Herhalde yüzsüzlüğün çıktığı en yüksek zemin burası olsa gerek. Bu seçimler gösterdi ki, ümidimizin kalmadığı yerde yeniden yeşerdi. Mahmurluğa kapılmadan daha hızlı çalışmaya devam etmeliyiz. Böylelikle de son yılların baskı, zulüm, işkence dönemleri bitecektir” ifadeleri kullandı.

Editör: Haber Merkezi