İZ GAZETE- CHP Narlıdere İlçe Başkanı Şahin Fırat, İz Web Tv’de "Doğan Beyazgül ile İzmir Notları" programına konuk olarak gündemi değerlendirirken, 9 Eylül’ün önemi hakkında konuştu. Fırat, “Türk halkı o gün emperyalizme hayatının tokatını attı’ ifadelerini kullandı. Şahin Fırat aynı zamanda CHP’nin ilk yapılacak genel seçim sürecinde iktidar olacağını düşündüğünü söyledi.

‘İZMİR YARALARINI ÇOK ÇABUK SARMAYI BAŞARDI’

CHP Narlıdere İlçe Başkanı Şahin Fırat, 9 Eylül İzmir’in Kurtuluşu’nun önemine değinerek, “Bundan 97 yıl öncesine gittiğimizde, o gün emperyalizme hayatının en büyük tokatını atmış bir ulus, bir Türkiye halkı vardı. Büyük Atatürk’ün muhteşem zekâsı vardı. Bağımsızlık, özgürlük, esaretten kurtulma, bunlar 9 Eylül deyince aklıma gelen şeyler. 9 Eylül gerçekten zor bir süreçti, 15 Mayıs 1919’da İzmir’in işgal edilmesi, Hasan Tahsin’in şehit olması…  İzmir o zamanlar gerçek anlamda esaret altındaydı ama yaralarını çok çabuk sarmayı başardı. Daha sonra Cumhuriyet Halk Fırkası kuruldu ve o dönemde çok nezih kurultaylar yapıldı, çok değerli siyasiler geçti.  Bugüne baktığımızda İzmir diğer şehirlerin imrendiği bir şey özellikle son günlerde ciddi bir demokrasi göçü var. Vatandaş ben burada haklarımı daha iyi kullanabilirim diye düşünerek buraya geliyor” ifadelerini kullandı.

‘PARTİMİZ YAPILACAK İLK GENEL SEÇİMDE İKTİDAR OLACAK’

Şahin Fırat, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yerel seçim sürecindeki başarısını vurgulayarak, “Sayın Genel Başkanımızının bu süreci büyük bir zekayla yönettiğini düşünüyorum. Düşününce partideki farklı karakterleri bir araya getiriyorsunuz ve bir tarafta karşınızda bunu bozmak isteyen asılsız algı yöneten birileri var. Hem onunla mücadele etmek, hem birlikteliği korumaya çalışmak zor. Tabii vatandaşımızın demokrasiye susamışlığı, hukuk arayışı, ekonomik sıkıntılar bizi destekledi. Ve inanıyorum ki partimiz yapılacak ilk genel seçimde iktidara gelecek. Ve bunun için de elimizden geleni yapacağız” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi