Derleyen: DUYGU KAYA/ İZ GAZETE- Cumhuriyet Halk Partisi Narlıdere İlçe Başkanı Şahin Fırat, İz Web Tv'de 'Ceren Duman ile Yerel Gündem' programının konuğu oldu, soruları yanıtlayarak gündemi değerlendirdi.

‘GÜZEL BİR SEÇİM OLDU’

31 Mart yerel seçimlerin demokrasi adına mükemmel bir sonuç olduğunu belirterek başlayan Fırat, “Zor günler geçirdik ama bundan sonra daha iyi olacak diye düşünüyorum. Güzel bir seçim oldu. İşin en iyi yanı ise, Adana, Antalya, İstanbul, Ankara gibi yerler bundan sonra demokrasiyle yönetilecek, bu sevindirici” diye konuştu.

Şahin Fırat ayrıca, Cumhuriyet Halk Partisi’nin İzmir’deki otuzda otuz hedefi hakkında, “Hedef her zaman hedef olacak. Onun da gerçekleşmesi için gerekli alt yapıyı elinden geldiğince kurmaya çalışacağız. Bir önceki seçimlere göre üç belediye kazandık, kaybettiklerimiz olsa da il genelinde yüzde 58 civarı bir oyla kazandık, İzmir daha iyi olacak. Demokrasiyle özgür bir kent, sokağıyla tarihiyle marka şehri olabilirsiniz. Ve ben Tunç başkanın hem tarıma hem de ekonomiye önem vereceğine inanıyorum.”

‘AFFEDİLMEYECEK BİR SALDIRI’

CHP Narlıdere İlçe Başkanı Şahin Fırat, geçtiğimiz günlerde şehit cenazesinde saldırıya uğrayan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu saldırısı hakkında şu ifadeleri kullandı:

“Hiç olmaması gereken bir şey, affedilmeyecek bir saldırı. Baktığınızda bu ülkeye yakıştıramıyorsunuz. Zaten olayın giriş gelişme sonucu incelediğinizde bu zihniyetin bize geçmişte yaşattığı büyük acılar var. Öte yandan saldırganın elini öpen insanların fotoğrafını basına sunmaları, saldırganın serbest bırakılması gibi faktörler bu zihniyete prim veriyor. Nitekim adam gözaltındayken onu kimlerin aradığını ve destek verdiğini bilmiyoruz, onlar böyle yapınca adam da iyi bir şey yaptım diye düşünüyor.”

‘BUNLARA ÇANAK TUTAN İÇİŞLERİ BAKANI’

Şahin Fırat, İçişleri Bakanı’nın saldırıya olan tutumunu ise şöyle değerlendirdi:

“Bunlara çanak tutan İçişleri bakanı, geldiği günden beri ülkeyi o kadar gerdi ki. Cumhurbaşkanı da benzer zihniyet taşıyor. Benim cumhurbaşkanım dediğim zaman o Cumhurbaşkanının CHP’liyi de MHP’liyi de kucaklaması lazım. Siyasette benim rakibim benim cumhurbaşkanım nasıl olabiliyor, özellikle yerel seçimlerde. Öte yandan Süleyman Soylu’nun görevden ayrılması, eğer ayrılmıyorsa Sayın Cumhurbaşkanının onu görevden alması lazım. Derhal alınmalı ve yerine milleti kucaklayan biri getirilmelidir.”

Fırat, 2023 seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidar olacağına inandığını söyleyerek, “ Yerel seçimlerden sonra ülkenin en kalabalık nüfuslu yerleri demokrasiyi seçti, eşit hizmetle, hakkaniyetle yöneteceğimize inandılar. İktidar olacağımıza inanıyorum” diye konuştu.

‘KORKUNÇ BİR DİL VAR’

CHP Narlıdere İlçe Başkanı Şahin Fırat seçimler sırasında kullanılan nefret diline yönelik, “Ne teröristliğimiz kaldı, ne illetliğimiz kaldı, 31 Marttan sonra hepsi bitti, ne oldu o söylemlere? Siyasi yarış, seçime gidiyorsun. Ahlak önemli. Korkunç bir dil var. Bitti şu an. O sonuca ulaşmak için her şey mubahtı. Bugün, 25 Nisan, 25 gündür hiç zillet duydunuz mu? Sanki yerel seçime gider gibi savaşa gidiyoruz gibi böyle yapılması yanlış” dedi.

‘BİZ İÇERİDE GÜÇLÜ OLURSAK DIŞARIDAN KİMSE MÜDAHALE EDEMEZ’

Şahin Fırat programın sonunda, “CHP iyi bir sınav vererek çıktı, özellikle İstanbul’daki hukuk arayışında emeği olan, vatandaşın iradesini koruyan herkese teşekkür ediyorum. Önümüzdeki 2023 de ulusal bağımsızlığın 100.yılına giderken tek adam rejimini bırakıp tekrar parlamenter sisteme, ulusal egemenliğe döneceğiz. Ülkenin içerisinde güçlü olursak, dışarıdaki kimse bize müdahale etmeye cesaret edemez” diye cümlelerini noktaladı.

Editör: Haber Merkezi