ASYA YAŞARİKİZ / İZ GAZETE - İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri, Hrant Dink’i andı. Sık sık ‘Faşizme inat kardeşimsin Hrant’ sloganı atılananmada basın açıklamasını Eğitim Sen İzmir 1 No'lu Şube Başkanı Necip Vardal okudu.

‘SORUMLU AKP’

Konuşmasına ‘Hepiniz oradaydınız hepiniz failsiniz.’ sözleriyle başlayan Vardal, Dink’in katilini ‘milliyetçilik hastalığına tutulmuş biri’ olarak niteledi. Davanın üzerindeki sis perdesinin kalkmadığının altını çizen Vardal şöyle konuştu; “O’nu hedefe koyanlar korundu. Gerçek sorumlular hiçbir şekilde yargılanmadı. Cinayete adı karışanlardan bazıları ödüllendirildi. AKP cinayette hiçbir sorumluluğu yokmuş gibi Gülen cemaatine sorumluluğu atıyor.”

İktidara seslenen Vardal, “Hepiniz o gün polisinizle jandarmanızla valinizle oradaydınız.” diyerek Dink’in hedef haline getirilmesinde ve gerçek katilin bulunmamasında AKP’nin önemli bir rol üstlendiğine dikkat çekti.

‘MUHALİFLER ÖLDÜRÜLÜYOR’

Anmada konuşan TMMOB İzmir Koordinasyon Kurulu Dönem Sözcüsü Melih Yalçın ise muhaliflerin ölümle susturulmaya çalışıldığını belirterek “Ölüm emri verenler yargılanmıyor ama barışı isteyen bizler buna alışmayacağız. Barış uğruna yitirdiğimiz dostlarımızı anmaya, unutmamaya devam edeceğiz.” sözleriyle faili meçhul cinayetlere tepki gösterdi.

Editör: Haber Merkezi