İZ GAZETE - İz Web TV'de yayınlanan 'Özgür Coşkun ile Başkanla Başbașa'nın konuğu Cumhuriyetçi Mali Müşavirler Grubu Başkanı Erhan Yaşar, soruları cevaplandırdı. 

Cumhuriyetçi Mali Müşavirler Grubu Başkanı Erhan Yaşar, grup için neden bu unvanı seçtikleri hakkında konuşarak, "Cumhuriyet; fazilet, erdem ve demokrasi demektir. Biz de demokrasiyi savunuyoruz. Ben inanıyorum ki cumhuriyetçi olmayan bir mali müşavir yoktur. Biz de herkesi kucaklayan bir mali müşavirler grubu olalım demek istedik ve bu unvanı tercih ettik. Açıkçası gayet kucaklayıcı, herkesi kapsayan bir unvan olduğunu düşünüyorum. Grupların çok fazla rekabet içinde olmasından yana değilim. Gruplar sadece araçtır, biz hepimiz meslektaşız. Önemli olan bu araçları kullanarak meslektașlarımızın sorununu çözmek" ifadelerini kullandı. 

'BELLİ BİR PARTİYE BAĞLI DEĞİLİZ' 

Grup olarak herhangi bir partiye bağlı olmadıklarını ifade eden Yaşar, "Biz siyasi partilere bağlı bir grup değiliz. Şu an iktidarda Çağdaş Grup var. Onların bir siyasi partiyi temsil ettiğini düşünüyorum. Biz ise hangi siyasi partide olursa olsun bizim grupta toplanacakların belirtiyoruz. Çünkü biz taraf olursak hak ve taleplerimizi alamayız. Uzlaşmacı kültürle meslektaşımızın sorununu çözmeliyiz. Belli bir partiden taraf olan ve o partilileri savunan arkadaşlarımız, örgüte zarar verir. Onlar örgüte zarar verirse bu zararı da meslektașımız çeker. Bizim grupta x inden y sine kadar partili arkadaşlarımız olabilir ama hepimizin sorunu aynı. Ayrıştırıcı değiliz. Önemli olan meslektaş için yapılması gerekeni yapalım" diye konuştu. 

Yaşar ayrıca, "Bize oy verin vermeyin önemli değil. Ama gelin genel kurula, mesleğinize, örgütünüze sahip çıkın çünkü orada çok önemli kararlar alınıyor. Birçok meslektaşımız fedakarlık yapma konusunda hemfikir. Birlik olmalıyız" dedi.

'EKONOMİK SIKINTI UYGULANAN POLİTİKADAN KAYNAKLI' 

Esnafların çektiği sıkıntılar hakkında konuşan Yaşar, "Ekonomik olarak bazı sıkıntılar yaşadık elbette. Yurt dışı baskıları, ekonomik politikaların etkilediği bazı sorunlar da var. Esnafla sürekli beraberiz, çekilen zorlukları görüyorum. Yılbaşından beri biraz bir düzelme sürecine girdik ama biz piyasada sıkıntı hala devam ediyor. Ben açıkçası bu ekonomik sıkıntının uygulanan politikalardan kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Birçok af çıktı. Bunlar alışkanlık haline getirilirse sıkıntı haline gelir. Tabii ki yapılandırma olsun ama sürekli af çıkması doğru degil" dedi. 

'EĞİTİMİN ÜZERİNE ÇOK DÜŞÜYORUZ' 

Grup olarak çalışmaların bahseden Yaşar, "Çalışmalarımız tabii ki devam ediyor. Seçim dönemleri olmasa da çalışmalar yapıyoruz. 30 proje yapmıştık, 30'u olmasa da 10'unu hayata geçirmek istiyoruz. Gerçekten faydalı projeler sunabiliyoruz ama nedense kabul edilmiyor. Eğer gerçekten doğru bir şeyle geliyorsa muhalifin fikirlerinin dinlenmesi gerekir. Dayanışma anlamında projelerimiz var, ilçelere kahvaltı etkinliğimiz var. Daha fazla kaynaşmak adına gerçekleştirdiğimiz şeyler var. Eğitimin de çok üzerine düşüyoruz" dedi. 

'SEÇİLMİŞ HİÇ KİMSEYİ GÖREVDEN ALMAYACAĞIZ' 

Yaşar, "Eğer ben oda başkanı olursam başkan vekilini muhaliften yapacağım. Bana aykırı olsun ki, beni eleştirebilsin, denetleyebilsin. Nitekim başkanımız erkekse onun vekili kadın, ya da kadınsa mutlak surette erkek olacak. Cinsiyet eşitliğini benimseyeceğiz. Grubumuzda yer alan, görev yapan kadınlar var ama onların yeri alt kademeler olmamalı. Adaletli bir yönetim gerekir. Seçilmiş hiç kimseyi görevden almayacağız. Demokrasi bizi o koltuktan indirecek bile olsa demokrasiyi savunacağız. Atatürk İlke ve İnkılapları da ne gerekiyorsa onu yapacağız. Biz o koltukta oturmayalım gerekirse, yeter ki demokrasi olsun. Bu koltuk meslektaşındır, herkesin hakkı var. Eğer bir üyenin hakkını yersem onun vebalini yine ben taşırım" dedi.

Editör: Haber Merkezi