TUGAY CAN / İZ GAZETE - Seçim ofisi öncesinde gerçekleşen mitingde konuşan Tunç Soyer, “Buca’ya pozitif ayrımcılık yapacağız. İlk iş Buca’ya metroyu getireceğiz.” dedi.

Seçim ofisinin açılışına ayrıca Cumhuriyet Halk Partisi milletvekilleri Kani Beko, Ednan Arslan, Murat Bakan, Tacettin Bayır, Kamil Okyay Sındır da katılım gösterdi.

Mitinge ayrıca Cumhuriyet Halk Partisi’nin mevcut Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina da katılım gösterirken, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ve Çiğli Belediye Başkan adayı Utku Gümrükçü de miting alanında yerini aldı. 

Cumhuriyet Halk Partisi Buca İlçe Başkanı Kasım Akdağ, “Cumhuriyet Halk Partisi işçinin emekçinin kadının, çocuğun Kuvayı-Milliye’nin Hasan Tahsin’in partisidir. Geleceğimizdir ve kimsesizlerin kimsesidir. Mustafa Kemal Atatürk’ün bize bıraktığı bir mirastır.” dedi.

‘BUNLAR ASLINDA MEMLEKETİ SATIYOR’

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ise konuşmasında şöyle konuştu: “Ülke yangın yeri, gençlerimiz kadınlarımız kırgın. Ülkenin birçok yerinde AKP nedeniyle ikinci sınıf insan muamelesi görüyorlar. İşçiler ve esnaf dertli durumda. Halk bu durumdayken birileri sarayda. Çünkü halk umurlarında değil.  Ülkede üretim sağlayan her şeyi sattılar. Bunlar aslıda memleketi satıyorlar. Şimdi de kalkmış beka sorunundan bahsediyorlar.” şeklinde konuştu.

PİRİŞTİNA: ‘BANA GURURLARIN EN BÜYÜĞÜNÜ YAŞATTINIZ’

Mitingde konuşan yapan bir diğer isim Buca’nın mevcut Belediye Başkanı Levent Piriştina ise Erhan Kılıç’ı sonuna kadar destekleyeceğini belirterek, “Bana onurların gururların en büyüğünü yaşattınız. Umuyorum ki Erhan Kılıç ile de bu yola devam edeceğiz.” dedi. Bucalılara bir görev vererek görevinden ayrılacağını söyleyen Piriştina “Biz bu kentte kalabalıkla sizlerle birlikte, 5 Nisan’da Erhan Kılıç’a bu şehrin anahtarını teslim edeceğim.” ifadelerini kullandı.

Bucalılara projelerini anlatan Cumhuriyet Halk Partisi Buca Belediye Başkan adayı Erhan Kılıç ise “Buca artık kararını vermiş, bu iş burada bitmiş ancak biz durmaycağız. 31 mart akşamına kadar durmadan çalışacağız Türkiye haritasındaki o ampülleri tek tek kırıp yerlerine doğan güneşleri, altı okları çivi gibi çakacağız. Buna emin olun." dedi.

'DURACAKSINIZ YOLUNUZ YOK'

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya geçtiğimiz günlerde Buca’da miting yapan AKP Buca Belediye Başkan Adayı Mustafa Arslan’a “emrindeyim” açıklaması üzerinden yüklenen Kılıç, ”Bu kentte yaşayanlar ne yazık ki bir ‘Hiç İşleri Bakanının', bir belediye başkan adayının emrinde olduğunu duymak zorunda kaldılar. Halka üstten, demokrasiye yandan bakan bir anlayışın tehditleriyle, şantajlarıyla sindirilmeye çalışıldılar! Bir öç alma, rövanş alma duygusuyla, bölerek yönetmeyi, kaleyi içten fethetmeyi düşünenlerin kirli oyunlarına maruz bırakıldılar. Ama biz hepimiz hepimiz için mücadele etmezsek, zaman içinde hepimiz kaybedeceğiz diyerek mücadeleyi yükseltiyoruz! Durmak yok yola devam diyenlere; duracaksınız yolunuz yok, durduracağız başka yolu yok diye direniyoruz! Gizli, açık tezgâhların parçası olmadan, partimizin verdiği görevle kaldığımız yerden ve hep birlikte geleceğe yürüyoruz” şeklinde konuştu.

BUCA İZMİR’İN YÜKÜNÜ EN FAZLA OMUZLAYAN İLÇE

Trafik, yerelde kalkınma, sosyal belediyecilik, kooperatifçilik, eğitim gibi birçok alanda hayata geçireceği projeleri sıralayan Kılıç, “Bildiğiniz gibi Buca, 500 bin nüfusuyla, cezaeviyle, NATO’suyla sebze meyve ve balık haliyle, hipodromuyla, mezarlığıyla, ESHOT garajıyla, BEGOS’la İzmir’in yükünü en fazla omuzlayan ilçe. Projelerimizi yaparken İzmir Büyükşehir Belediye’miz ile birçok projede koordineli olarak çalışacağız. 1 Nisan’da bana yetki verdiğinizde Büyükşehir Belediye Başkanımız değerli abim Tunç Soyer’le birlikte başlatacağımız bu dönüşümle yepyeni bir belediye, yepyeni bir hizmet anlayışını egemen kılacağız” ifadelerini kullandı.

‘BUCA’YA POZİTİF AYRIMCILIK YAPACAĞIZ’

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tunç Soyer yaptığı konuşmada daha iyi bir İzmir daha iyi bir Türkiye’nin mümkün olduğunu söyledi. İzmir’in refahını eşit bir şekilde dağıtacağını söyleyen Soyer, "İzmir’in refahını arka sırlardan başlatacak. Buca İzmir’in en büyük ilçelerinden bir tanesi. Buca’ya pozitif ayrımcılık yapacağız. İlk iş Buca’ya metroyu getireceğiz.” dedi. Soyer ayrıca Bucalı kadınlar için kooperatif sözü verdi.

‘İZMİR EĞER BİR ŞEYİN KALESİYSE DEMOKRASİNİN KALESİDİR’

Soyer konuşmasına şu sözlerle devam etti: "Türkiye’de rejim değişti. Demokrasiden uzaklaşıyoruz. Kaderimiz bir kişinin iki dudağının arasına sıkışıyor Biz demokrasiye sahip çıkacağız. Demokrasi aş demek, ekmek demek, refah demek. Refah sadece bir zümrenin ekmeğini büyütmeyecek. Demokrasi, refahı kendi sokaklarına yayacak ve adil bir şekilde paylaştıracak. O yüzden demokrasi çok değerli. İzmir eğer bir şeyin kalesiyse öncelikle demokrasinin kalesi. Her bir İzmirli bunun sarsılmaz taşı. "

‘BU TOPRAKLAR BEREKETİNİ Mİ YİTİRDİ?’

Türkiye giderek yoksullaştığına dikkat çeken Soyer sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu topraklar bereketini mi yitirdi? Büyük kuraklıklar mı yaşadı? Ne oldu da ithal eder hale geldik birileri böyle mi layık gördü? Başka bir tarım başka bir Türkiye mümkün. Bu hikayeyi İzmir’den başlayarak değiştireceğiz. En azından iki konuda İzmir Türkiye’yi taşıyacak. Bunlardan ilki demokrasi. Tüm Türkiye bunu gıpta ile izleyecek. İkincisi ise tarımsal kalkınma politikaları.  İzmir öyle güçlü ki biz bu hikayeyi İzmir ile değiştirebiliriz.”

‘BİZİM MEGA PROJELERİMİZ YOK’

Soyer, “Bizim öyle mega projelerimiz yok. Çılgın projelerimiz de yok. Akılla projelerimiz var. Hepsi birbirine bağlı mega projelerle İzmir’i değiştiremezsiniz. Ama bizim projelerimizle biz İzmirliye hak ettiği yaşam kalitesini sunacağız.” sözleriyle konuşmasını sonlandırdı.

VİDEO HABER: CEREN DUMAN

Editör: Haber Merkezi