AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin çağrısının ardından yaptığı görüşme sonrası 24 Haziran’da erken seçim yapılmasına karar verildiğini açıklamasıyla Türkiye seçim atmosferine girdi. Siyasi partilerde kampanya süreçlerine vakit kaybetmeden başlama çalışmaları start alırken, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın programı da şekilleniyor.

Hürriyet’ten Erdinç Çelikkan’ın haberine göre Cumhurbaşkanı Erdoğan seçim kampanyası startını İzmir’den verecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan, düğmeye 28 Nisan’da yapılacak ve Başbakan Binali Yıldırım ile birlikte katılacağı AKP İzmir İl Kongresi’yle basacak. Halkapınar Spor Salonu’nda yapılacak kongre iki etaplı olacak. Salonun yanındaki sahada da 100 bin kişilik katılım hedefli bir miting gerçekleşecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan burada Başbakan Yıldırım ile birlikte İzmirlilere seslenecek.

6 MAYIS'TA İSTANBUL'DA

Erdoğan, 29 Nisan-3 Mayıs tarihleri arasında gideceği Özbekistan ve Güney Kore ziyaretinin ardından kampanya sürecini hızlandıracak. 6 Mayıs’ta şölen havasında yapılacak İstanbul İl Kongresi’nde ise seçimlere dönük projeler ve yol haritasının açıklanması planlanıyor.

AĞIRLIK BÜYÜKŞEHİRLERDE OLACAK

Erdoğan’ın seçim gezilerinde Doğu ve Güneydoğu illeriyle İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyükşehirlere ağırlık vereceği belirtiliyor. Erdoğan, 13-15 Mayıs tarihleri arasındaki İngiltere ziyaretinin ardından tamamen seçim kampanyasına yoğunlaşacak. 15 Mayıs’tan sonraki yaklaşık 40 günlük sürede birçok ilin ziyaret edilmesi planlanıyor.

50 İLDE MİTİNG YAPACAK

Yaklaşık 50 ilde seçim mitingleri yapması planlanan Erdoğan’ın televizyon programları ve halka açık etkinliklere katılacak.

ŞARKILAR AFİŞLER HAZIRLANIYOR

Erdoğan, kampanya süresince hem Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni anlatacak hem de MHP ile kurulan ittifaka destek verilmesini isteyecek. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçiş için kritik önem taşıyan 24 Haziran’daki seçimlerde kullanılacak şarkılar, görseller ve sloganlarla ilgili hazırlıkların ise sürdüğü öğrenildi. Kampanya materyallerinde ittifaka ve yeni sistemin önemine vurgu yapılacak. Sosyal medyanın aktif şekilde kullanılacağı kampanya döneminde kullanılacak mesajlarda “birlik, beraberlik ve kapsayıcılık” öne çıkarılacak.

Editör: Haber Merkezi