PINAR TEKE / İZ GAZETE - İYİ Parti Bayraklı İlçe Başkanı Erdinç Çobanoğlu, 31 Mart yerel seçimleri sonrası Bayraklı ve Türkiye siyaseti başta olmak üzere gazetemize çarpıcı açıklamalarda bulundu. Bayraklı’ya dair de konuşan Çobanoğlu, Bayraklı’da çözüm bekleyen problemler arasında altyapı sorununa işaret etti.

Millet İttifakı’nın 31 Mart yerel seçimlerinde aldığı başarıyı ve sonrasına dair düşüncelerini İz Gazete ile paylaşan İyi Parti Bayraklı İlçe Başkanı Erdinç Çobanoğlu, Türkiye genelinde yapılan ittifakın önemine değindi. Cumhuriyet Halk Partisi ve İyi Parti Genel Başkanlarını kutlayan Çobanoğlu, “Türkiye de bir şeyleri değiştirebilirsiniz önünü açtılar. İlçe bazında baktığımızda, zaten Bayraklı 10 yıl önce belediye oldu ve Cumhuriyet Halk Partisi tarafından yönetiliyor. Fakat bu geçtiğimiz 31 Mart seçimlerinde karşı tarafta AKP, MHP ve BBP’nin birleştirdiği Cumhur İttifakı’nı oluşturduğunda eğer biz ittifak olup bizde onlara karşı millet ittifakını oluşturmasaydık belediye bu defa el değiştirebilirdi. Biz de Genel Başkanı’mızın talimatıyla ittifaka katıldık. Cumhuriyet Halk Partisi adayıyla birlikte iyi bir seçim dönemi geçirdik. Seçim kampanyası yaptık. Bütün seçmenlerimizi yönlendirdik. Güzel bir oy oranıyla seçimi kazandık” şeklinde konuştu.

Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal hakkında konuşan İyi Partili Çobanoğlu, “Kendisiyle aday adaylığı döneminde tanıştık. Bayraklı ile ilgili problemleri konuştuk. Yapılması gereken projeler hakkında fikir birliği yaptık. Zaten kimsenin bilmediği şeyler değildi yapılması gereken şeyler. Bayraklının olmazsa olmazları var” ifadelerini kullandı.

Bayraklı’nın birçok probleminin bulunduğunu ve Belediye Başkanı Serdar Sandal’ın bunları çözeceğine inandığını ifade eden Erdinç Çobanoğlu, “Biz de bu sürecin takipçisi olacağız” dedi.

'ÇALIŞMALAR YAPILDIĞINI BİLİYORUM'

İyi Parti Bayraklı İlçe Başkanı Erdinç Çobanoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bayraklı’nın yukarı mahallelerinde yol problemleri var, doğalgaz problemleri var. Türkiye’nin birçok şehrinde doğalgaz olmayan yer yokken, bizim Bayraklı’nın üçte birinde doğalgaz kullanılamıyor. Bunları Bayraklı da kime sorsanız herkes bilir. Serdar Sandal da biliyor, biz de biliyoruz. Zaman zaman seçim döneminde bunları konuştuk. Zaten kendisi de kampanya döneminde proje olarak bunları yazdı. Bunun dışında ‘çocuk ve gençlik merkezi yapacağım’ dedi ve o da güzel bir adımdı. Biz de söyledik Serdar Bey’e etüt merkezleri, anaokulları açalım. Ekonomik açıdan zor durumda olan birçok aile var. Hiç olmazsa çocuklarını oralara bıraksın ve kadınlar çalışsın işe katkıda bulunsun dedik. O konularda da çalışmalar yapıldığını biliyorum”

'YEŞİL ALANIMIZ YOK'

İyi Parti olarak Bayraklı için gerçekleştirmek istediği projeleri de anlatan Çobanoğlu, şunları söyledi:

“Benim Bayraklı ile ilgili düşündüğüm en büyük proje; hiç yeşil alanımız yok bizim. Altınyolun kenarın askeri bir bölge var. Oradan yukarı 75.Yıl Mahallesi’ne çıkan bir ağaçlık, dağ yolu dediğimiz yerimiz var. Orasının güzel bir park olmasını isterim. Oranın korunmasını, daha çok ağaçlandırılmasını, mesire alanı gibi düzenlenmesini isterim. Tabii bunu yapabilmek içinde bizim bir yetkiye sahip olmamız gerekir.”

İyi Parti’nin Bayraklı’da olumlu tepkiler aldığını ve hızla üye sayısını artırdığını ifade eden Çobanoğlu, “Hem iktidar partisinden hem muhalefet partisinden seçmenlerle görüştüğümüzde her üç parti bize karşı çok olumlu yaklaşıyor ve bizi destekliyorlar. Bu da bizi mutlu ediyor” diye konuştu.

'DEMOKRATİK BİR YARIŞ'

Kongre süreçlerinde Cumhuriyet Halk Partisi’nin demokratik yanının hoşlarına gittiğini ifade eden İyi Parti Bayraklı İlçe Başkanı Erdinç Çobanoğlu, “Kongreye katıldım, iki adaylı bir kongre vardı. Pınar hanım delegelerin teveccühüyle seçildi. Kendisini tekrar tebrik ediyorum. O da benim eski dostumdur, arkadaşımdır. Başarılar diliyorum. İnşallah biz de daha iyisini yapacağız.. 1 Mart’ta bizim kongremiz gerçekleşecek. Şu anda rakip görünmüyor ama olursa da sevinirim. Demokratik bir yarış olsun. Hak eden kazansın. Demokratik bir yarış olsun” diyerek sözlerini noktaladı.

Editör: Haber Merkezi