İzmir Emniyet Müdürlüğü “Biz İzmiriz” projesi kapsamında düzenlediği 'Güvenlik tedbirleri' konulu eğitim toplantısında, "Örgütler nasıl üye topluyor?" başlığı ile hayvan, insan, çevre konularına aşırı duyarlı insanları terörist olmaya yatkın olarak belirlemişti.

Kamuoyunda büyük tepki gören olayı Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşıyan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili ve Çevre Komisyonu Üyesi Mahir Polat, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yanıtlanması istemiyle yazılı soru önergesi verdi.

'KAMUOYU İLE PAYLAŞILSIN'

Bu verilen eğitimlerin, hangi verilere ve istatistiklere göre belirlendiğinin açıklanması gerektiğini belirten Polat, “Masum hayvanları, yaşadığı çevreyi ve insanlığa aşırı duyarlı insanların terörist olmaya yatkın olarak belirlenmesi skandaldır. Bugün ülkemizde çevre katliamlarına, hayvanlara yapılan şiddete, insan hak ve özgürlüklerine hayatın her alanında tepki gösteren insanlar var. Özellikle sosyal medyada gündem olmasa, birçok olayda ceza verilmeyeceğini, aklanacaklarını biliyoruz. Bu konularda hassasiyetin olması emniyeti rahatsız etmemeli, tam tersi insan ve hayvanlara şiddet uygulayanlar, çevreyi katledenlerin rahatsız etmesi gerekiyor. Emniyet bir an önce kamuoyuna açıklama yaparak, eğitimin kimler tarafından hazırlandığını ve hangi verileri baz aldığını paylaşmalıdır.” dedi.