TUGAY CAN / İZ GAZETE - Suriye’de 2011 yılında başlayan ve Türkiye’nin de rejim karşıtı muhaliflerden yana taraf olduğu Suriye İç Savaşı için İçişleri Bakanlığı tarafından yardım kampanyası düzenlediği ortaya çıktı. Yardım kampanyası kapsamında İçişleri Bakanlığı’na bağlı Valilikler tarafında ile ve ilçe belediyelerine yazı gönderildi.

İçişleri Bakanlığı tarafından düzenlenen ve ‘Bir aradayız İdlip’in yanındayız’ başlığı ile gerçekleştirilen yardım kampanyasında 2019 yılında iç savaş sebebiyle İdlip’te yerlerinden edilen insanlar için yardım kampanyası başlatıldığı ilan belirtildi. Kampanya için Valiliklere çağrı yapılan metinde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun imzası yer aldı.

İşte Süleyman Soylu imzasını taşıyan yazı;

Yardım kampanyası için AFAD başta olmak üzere Türk Kızılay, Türkiye Diyanet Vakfı, Beşir Derneği, Deniz Feneri Derneği, İHH İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı, Hayrat Vakfı, Aziz Mahmut Hüdai Vakfı ve Sadakataşı Derneği işbirliği içerisinde olduğu ifade edildi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun imzasını taşıyan 16 Ocak 2020 tarihli yazıda yer alan “... merkez ve taşra teşkilatlarına bağlı tüm kamu ve kurum ve kuruluşları ile belediye başkanlarına duyurularak kampanyanın desteklenmesi ve vatandaşlarımıza duyurulması için çalışmaların yapılması...” ifadeleri dikkat çekti.

SOYLU ‘ÖNDERLİĞİNDE’

Soylu’nun talimatıyla başlatılan yardım kampanyasının Valilikler aracılığıyla il ve ilçe belediye başkanlıklarına iletildiği öğrenilirken yine Soylu’nun talimatıyla başlatılan kampanya kapsamında İzmir Valisi Erol Ayyıldız tarafından kaleme alınan 22 Ocak 2020 tarihli çağrıda ise İzmir’in belediyelere çağrıda bulundu. Çağrı metninde kampanyanın İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ‘öncülüğünde’ gerçekleştirildiği kaydedildi.

İzmir Valiliği tarafından ilçe belediyelerine gönderilen yazı;

ELAZIĞ’A ÇAĞRI YOK

İçişleri Bakanlığı tarafından Suriye’de sürmekte olan ve Türkiye’nin de müdahil olduğu iç savaşa sebebiyle İdlip’e yardım kampanyası düzenlenmesi akıllara geçtiğimiz günlerde deprem felaketi ile sarsılan Elazığ’ı getirdi. 6.8 şiddetindeki deprem ile sarsılan Elazığ için ne İçişleri Bakanlığı ne de herhangi başka bir bakanlık tarafından yardım kampanyası için herhangi bir yazı gönderilmediği ortaya çıktı.

AFET BÖLGESİ TARTIŞMASI SÜRÜYOR

Öte yandan 6.8 şiddetindeki deprem ile sarsılan ve bu haberin yazıldığı Pazar günü itibariyle ölü sayısının 41’e ulaştığı Elazığ’da Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘Elazığ afet bölgesi ilan edilsin’ talebine, AKP’nin ittifak ortağı MHP’den tepki geldi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, konuya ilişkin "CHP, TBMM’ye hangi konuda teklif getirirse getirsin MHP olarak destek vermemiz mümkün değildir" açıklamasını yaptı.

Editör: Haber Merkezi