Menemen 19 Ocak’ta gerçekleşecek olan ilçe başkanlığı seçimlerinde tüm kamuoyuna siyasi rekabete hazır olduğunu vurguladı.CHP Menemen İlçe binasında adaylık açıklamasının ardından partililer ile beraber, Cumhuriyet Meydanı’na geçerek Atatürk Büstü önünde çelenk sunma töreni gerçekleştiren Erdoğan, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

EĞİTİM VE LİYAKAT

15 yaşında ailesini geçindirmek için restoranda çalıştığı sırada elini kıyma çekme makinesine kaptıran sporcu Turan Erdoğan seçildiği takdirde CHP’de ve belki Türkiye’nin ilk engelli ilçe başkanı olacak. 15 yaşında tek elle hayatına devam etmek zorunda kalan Erdoğan, 2 yıllık zorlu bir süreçten sonra sporla tekrar hayata döndüğünü söylüyor. Erdoğan, bilardo ile başladığı spora tekvando ile zirve yaptı. Ulusal ve uluslar arası müsabakalarda birçok başarı elde eden Erdoğan, bu başarılarını siyasete taşımak için Menemen İlçe Başkan Adayı olduğunu açıkladı. CHP Menemen İlçe binasında partilileri ile buluşan Erdoğan, 31 Mart seçimlerinin kendisi için siyasette mini bir prova olduğunu aktararak, Menemen ilçe başkanlığını eğitim, liyakat ve iletişim olmak üzere bu 3 temel ilke üzerine kuracaklarını dile getirdi. ‘Anlattıklarım yaşadıklarımdan ibarettir’ diyen Erdoğan, seçimden seçime sahaya inen değil, her an seçime hazır olacak bir ilçe örgütü kuracaklarını söyledi. Halka inerek, bütün insanlara dokunacak bir siyaset yürüteceklerini de ifade eden Erdoğan, ilçe başkanlığı olarak, Atatürk’ün ilke ve inkılaplarını yaşayarak anlatan üyelere sahip olacaklarını da sözlerine ekledi.

BAŞARI TEMELLİ BİR HAYAT

Dünya ve Avrupa Şampiyonluğu da ola Erdoğan spor hayatı ile ilgili “2000 yılında İzmir’e yerleştim. İzmir’de yaklaşık 12 yıl kurumsal bir firmada çalıştım. 2009’da spor dalında para tekvando branşı açılmıştı ve hoca beni bu branşa dahil etti. Kara tekvando eğitimlerinden sonra turnuvalara katıldım. 2010 yılında Dünya şampiyonluğu, 2011 yılında Avrupa şampiyonluğum, 4 Türkiye şampiyonluğum, 1 Avrupa şampiyonluğum 1 dünya şampiyonluğum, 1 Avrupa 2’nciliği 1 tane de dünya üçüncülüğüm oldu. Yani 4 kez bayrağımızı göndere çekmiş, İstiklal Marşımızı 4 kez okutmuş bir sporcuyum. Sporda hem ülkemi, hem ailemi, hem arkadaşlarımı hem de çevremi gururlandırdım” ifadelerine yer verdi.

FABRİKA AYARLARINA DÖNDÜRECEĞİZ

Erdoğan, 2013’ten beri CHP’de üyelik yaptığını, son üç senedir de aktif olarak CHP örgütü içinde yer aldığını dile getirdi. Spordaki başarılarını siyasete de taşımak istediğini belirten Erdoğan, “Spordaki başarılarımı siyasete de taşımak istedim. İktidara yürümenin yolu yerelden geçtiğine inananlardanım. Bütün insanlara dokunan bir siyaset yürüteceğiz. Kadın ve gençlerin gücüne inanıyorum. Yapacaklarımın provasını 31 Mart seçimleri öncesinde yaptık. Spor hayatımı bitirdikten sonra siyasete dönmeye karar verdim. Sporda elde ettiğim başarıyı neden siyasette de elde etmeyeyim dedim. Ülkemin geldiği nokta, toplumun beklentileri, halk ne ister? Atadan, deden bir CHP’li olarak biz partimizi nasıl iktidara taşırız? Birey olarak bu sorumluluğu nasıl yerine getirebiliriz? Biz CHP’de sıradan bir üye iken neler beklerdik? Bununla ilgili kafamızda bir şeyler oluştu. Atatürk’ün kurduğu bir partiyi nasıl iktidara taşıyabiliriz? Bunun için CHP’de siyasete atılmayı düşündüm. Atatürkçü bir ailenin çocuğuyum. Atatürk’ün ilke ve inkılaplarının zarar görmemesi için, Türkiye Cumhuriyeti’nin tekrardan fabrika ayarlarına dönmesi gerektiğine inanıyoruz. Bunu yapacak tek parti Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Dolayısıyla örgütümüzün takdiri olursa beni bu kutsal göreve layık görürlerse spordaki başarılarımı siyasette de taşımak istiyorum” şeklinde konuştu.

‘İKTİDARA YÜRÜYECEĞİZ’

AKP hükümeti ve yönetimine eleştirilerde bulunan CHP’li Erdoğan, partililerine çağrıda bulunarak “18 Yıllık AKP hükümeti dış politikadan ekonomiye, ekonomiden sağlığa, ulaşımdan tarıma ve sanayiye tüm Cumhuriyet değerlerini yok etmiş, ülkeyi büyük bir çıkmaza sokmuştur. Bu yağma ve talan düzenin karşısında durabilecek, Atatürk devrimlerini ve Cumhuriyet kazanımlarını koruyabilecek yegane güç Cumhuriyet Halk Partisi’nin duruşu, ideolojisi ve insan kaynaklı dinamikleridir. 31 Mart yerel seçimlerinde seçmen partimize ciddi bir güven aşılamıştır. Seçim sürecinde beraber omuz omuza yol yürüdüğümüz Belediye Başkanımız Serdar Aksoy’un ve partililerimizin desteği ile başarı kazanılmış ve CHP burçları tekrar Menemen’de dalgalanmıştır. Bu başarıyı taçlandırmak ve iktidar yolunda sürece hız kazandırmak için sizlerle kol kola olmak bana onur verecektir.” açıklamasını yaptı.

‘NABIZ TUTACAĞIZ’

“Seçimden seçime sahaya inen bir ilçe örgütü olmayacağız. Her an seçime girebilecek gibi hazır olacağız.” diyen Menemen adayı, “Mustafa Kemal Atatürk’ü, CHP’yi yaşayarak topluma anlatacağız. Çünkü inanıyor ve biliyorum ki CHP dünyada bu kadar uzun ömürlü birkaç partiden bir tanesidir. Bu yüzden eğitimli ve nitelikli üyelerimiz olacak. Aktif üye oluşturacağız. Üyelerimiz, Atatürk’ü, CHP’yi, ilke ve inkılaplarını topluma anlatabilecek bilince sahip olacak. İletişim ilkemiz de olmazsa olmaz temel ilkelerimizden birisi olacak. Zira yaptığımız bütün çalışmalarımızı halka aktarmak, halkı bilgilendirmek için her türlü iletişim kanallarını açık tutacağız. Liyakat ilkesiyle toplumda karşılığı olan tecrübeli üyelerimizle genç ve dinamik üyelerimizi harmanlayacağız. Herkesin iktidara susadığı bir ilçe profilimiz olacak. Menemen’deki 65 mahallemizin hepsini ev ev dolaşacağız. Bütün kapıları tek tek tıklayacağız. Mahalle temsilcileriyle toplantılar düzenleyeceğiz. Sorunları tespit ettikten sonra bu sorunlara nasıl bir çözüm sunacağımızı mahalle temsilcileriyle birlikte karar vereceğiz. Menemen’deki bütün çalışmalarımızı belediye başkanımız Sayın Serdar Aksoy ile koordineli bir şekilde yürüteceğiz. Sürekli diyalog halinde olacağız. Kamu kurumların yaptığı hizmetlerin de takipçisi olacağız. Sürekli çalışan dinamik bir örgüt olacağız” diye konuştu.

‘İKTİDAR, YERELDEN GEÇER’

“Menemen İlçe Başkanı olarak Menemen’i önce İzmir’e sonra da tüm Türkiye’ye model yapmak için çalışacağız” diyen Erdoğan, “Halkın anlayan tabana ineni, eksiklikleri görebilen, o eksikliklerin üzerine gidebilen bununla ilgili bir çalışma yapan bir kadromuz var. Halkın istediklerini, taleplerini bilen birisi olarak halkın taleplerini yerine getireceğiz. CHP’yi iktidara taşımak için üzerimize ne düşüyorsa bunun mücadelesini vereceğiz. İlk hedefim Menemen’i Türkiye’nin rol modeli yapmak olacak. İktidara yürümenin yolu yerelden geçtiğine inanıyorum. Biz bu noktadan hareketle önümüze bakıyoruz. Milli sporcu kimliğimden dolayı herhangi bir partide aktif rol oynamadım. 31 Mart seçimlerinden önce yaklaşık 3 yıldır aktif siyasetin içindeyim. 31 Mart seçimleri için Menemen’de büyük bir çaba gösterdik. Siyasetteki en önemli ve başarılı çalışmamı o zaman yapmış oldum. Bu süre içerisinde ne yapmak istediysek bir buçuk ay içinde hayata geçirdik. Burada kadının ve gençlerin gücünü fark ettik. Yapacaklarımızı daha profesyonel ve ciddi bir kadroyla bütün Menemen’de gerçekleştireceğiz” ifadelerine yer verdi.

Editör: Haber Merkezi