Programda ilk olarak İzmir’in doğum günü olan 9 Eylül ile ilgili yorumlarda bulunuldu ve bu kapsamda İzmir’de yapılan etkinlikler değerlendirildi. Daha sonra gazete başlıklarının yorumlandığı programda, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Anneleri mama çalar hale getirdiler” ifadelerine Kocabaş, “Bir şeyi gizleyemezsiniz, istediğiniz kadar çalışın bir yerde patlar. Bir yasak konuyor yasanın denetimi yok. İzmir’de kaç tane otobüs şoförü darp edildi ‘Maskeni tak’ dediği için biliyorlar mı? Şoföre emniyet, trafik polisleri nasıl yaklaşıyor, hiç iyi yaklaşmıyor. Zaten İzmir’de trafik polislerinin iyi yaklaşımına tanık olmadım. Çalıştıklarına da tanık olmadım” diyerek pandemi sürecindeki genel ve ekonomik sıkıntıları dile getirdi.

Korona sürecindeki bilim kurulunun ne işe yaradığını anlamadığını kaydeden Kocabaş, “Niye aşı yok, aile hekimleri niye çok konuşuyor da işe yaramıyor? Savaş olur savaş zenginleri olur, deprem olur deprem zenginleri çıkar. Şimdi de korona zenginleri türeyecek. Tıp otoriteleri vatandaşı telaşlandırmayı bıraksın artık, korkuyoruz’. Ben İzmir’de bazı makam sahiplerini tanıyorum korona gram umurlarında değil. Korona bir virüs öldürüyor ama bu riskten dünya siyasetinin ağaları da yine yararlanmaya başladı” ifadelerini kullandı.

Son gelen kısıtlamalara ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Giresun’da yaptığı mitinge gönderme yapan Kocabaş, “Çünkü o cumhurbaşkanı. Cumhurbaşkanın mitinginden korona çıkmaz, mübarek adam” yorumu yaptı.

‘VATANDAŞIN HALİNDEN HABERSİZLER’

“Devleti oluşturan hükümet aygıtları vatandaşın halinden habersiz, Kaf Dağ’ından karar veriyorsa bazı yerel yönetimler makam arabalarından inmeden halk önderliği taslıyorsa basında böyle bir hale indi. Bu çok sakıncalı bir durum” diyerek basının yenileşme sürecinin tehlikesinden bahsetti. Kocabaş, İzmir’e geçtiğimiz günlerde atanan Vali Yavuz Selim Köşger’i de Oğuz Kaan Köksal’dan sonra gelen en iyi vali olarak değerlendirdi. Kocabaş, “Pandemi döneminde bütün haberler hep merkezlerdeydi. Bu kentin Eşref Paşası, Kadife Kalesi, Gül Tepesi var. Orada korona yok mu? Hiç kimse kusura bakmasın kimse yarımcı olmadı. İzmir’de pandemide en başarılı olan belediyelerdir. Belediyeler durumu kurtardı” dedi.

‘KÖYLER NE ZAMAN UMURLARINDA OLDU?’

Eğitim sürecindeki sıkıntıların dile getirilmesinin ardından Kocabaş, “Köyler ne zaman umurlarında oldu ki? İki ağanın şeyhin yönetimine bırakıldı. Köyleri bırakın şehirlerde kuramadılar sistemi. Yani eğitim patladı vatana millete hayırlı olsun. Devleti eleştirdiğimiz kadar dönelim aile yapılarımıza bakalım aile yapılarımız da iyi değil. Hangi ailenin yemek sofrasında çocuklara bilgi veriliyor? O çocukların birinci sorumluları anne babadır” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi