TUGAY CAN / İZ GAZETE - Tüm Türkiye 23 Haziran’da gerçekleştirilecek İstanbul seçimlerine odaklanmış durumda. Cumhuriyet Halk Partisi’nin adayı Ekrem İmamoğlu’nun mazbatasını almasına rağmen YSK tarafından seçimlerin tekrarlanması yönünde verilen karara başta toplumsal muhalefet olmak üzere toplumun büyük bir kesimi tarafından tepkiler yükselmişti.

Bu kapsamda Türkiye Komünist Partisi ve DSP gibi siyasi partiler de tekrarlanacak olan İstanbul seçimlerine katılmayacaklarını açıklamışlardı.

Yeni Şafak Gazetesi yazarı Faruk Aksoy’a konuşan DSP'nin Genel Başkanı Önder Aksakal, CHP'nin adayı Ekrem İmamoğlu'nun desteklenmesi konusunun parti meclisinde iki kez oylandığını ve reddedildiğini söylemişti.

Süreci gazetemize değerlendiren Demokratik Sol Parti İzmir İl Başkanı Ramazan Solmaz, çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Parti Meclisi’nin seçimlere katılmamak ile ilişkin bir kararının söz konusu olduğunu aktaran Solmaz, İstanbul’da DSP’li seçmenler ile Cumhuriyet Halk Partisi arasında bir kırgınlık olduğuna işaret etti.

Solmaz, “1 Mayıs’ta kadın arkadaşlarımıza bazı CHP’li arkadaşlar tarafında seçmende bir kırgınlık var. Bi onur kırılması var. İl Başkanı diyaloğa girip, oradaki seçmenin gönlünü alması lazım.” ifadelerini kullandı.

‘AKLA MANTIĞA SIĞACAK BİR ŞEY DEĞİL’

Solmaz, “Biz Demokratik Sol Parti olarak seçimimizi bitirdik. Mazbatasını almış bir belediye başkanının görevine hukuksuz bir şekilde son verildi. Bir sandıktan çıkan üç oyun sayılıp bir oyun sayılmaması akla mantığa sığacak bir şey değil.” diye konuştu.

‘İKTİDAR PARTİSİNİ DESTEKLEME LÜKSÜMÜZ OLAMAZ’

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal’ın ‘Hiç kimseyi desteklemeyeceğiz’ açıklaması hakkında da konuşan Solmaz, “Genel Başkanımızın kendi kararıdır. Parti genel olarak İmamoğlu’nun desteklenmesine karşı değil. Ancak biz kişiye değil, hukuksuzluğa karşıyız. Bizim taban olarak zaten bugünkü iktidar ile bir mücadelemiz var. İktidar partisini destekleme lüksümüz olamaz.” şeklinde konuştu.

DSP DEMOKRASİ NÖBETİ’NE KATILACAK MI?

İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri tarafından sürdürülen Demokrasi Nöbetihakkında da konuşan Solmaz, “Biz hukuksuzluğun karşısında olan her şeyin karşısında olmaya devam edeceğiz.” ifadesini kullandı.

Editör: Haber Merkezi