Anavatan'ın basın açıklaması şu şekildedir:

"Demokratik Sol Parti İl Başkanlığı olarak basında çıkan istifa ve CHP’ye geçiş haberleri hakkında kamuoyunca doğru anlaşılması açısından şunun bilinmesini isteriz! 

Siyasi partilerin seçim kongreleri Demokrasinin uygulandığı alanlardır. Çalışan, kendine güvenen, gücü olanlar, aslanlar gibi çıkar, mücadelesini yapar, kazananlar da hiç gocunulmadan kamuoyu önünde tebrik edilir. Olması gereken de budur. Fakat! Kendilerini bulunmaz hint kumaşı gibi gören ve gösteren, kendilerini başka bir siyasi partiye pazarlamış olan bu arkadaşlarımız 

Demokratik Sol parti olarak İzmir genelinde kongre sürecine girmiş bulunmamıza rağmen kendilerini güçsüz gördükleri ve kendilerine güvenmedikleri için bu yolu tercih etmişlerdir.

Ayrıca bugüne kadar istifalarıyla isimleri zikredilen eski İl Başkanı Sayın Ramazan SOLMAZ ve İlçe Başkanları hakkında yerel basın yoluyla yalan, yanlış, eksik haberler servis edildiğini, yapıldığını algı operasyonu yapılarak kamuoyunun aldatıldığını ifade etmek isteriz. İzmir İl yönetimi olarak Bizlerin hiç bir partilimizle bir sorunumuzun olmadığını ve Partimize günden güne başta çoğunluğu CHP’den olmak üzere bütün siyasi partilerden büyük katılımların sürmesiyle de mutluluk duyduğumuzu ifade etmek isteriz. Anlaşılan o ki birilerinin partimizin çıkışından, bu katılımlardan büyük rahatsızlık duyduğu da bellidir.

Bugün Demokratik Sol partiden CHP’ye geçen Eski İzmir İl Başkanımız Sayın Ramazan SOLMAZ’ın Kendisinin gazetelerde çıkan beyanatlarıyla görevinden ayrılmış olduğu haberinin yanlış olduğunu, Kendisinin Yargıtay tarafından Parti üyeliğiyle birlikte İl Başkanlığından düşürülmüş olduğunu, seçme ve seçilme hakkına sahip olduktan sonra da 2021 Yılı Eylül ayında kendi tercihi ile parti üyelik kaydını yenilediğini bilinmesi gerektiği, İlçe Başkanlarıyla İlgili verilen beyanlarla ilgili İse; daha önceden İlçe Başkanlıklarından ve İlçe Yönetim Kurularından yerel basın yoluyla İstifa ettiklerini beyan eden; Başta kendini Buca İlçe Başkanı olarak nitelendiren Mehmet Toprak’ın İlçe yönetim kurulu üyelerinin daha öncesinden kendisiyle çalışmak istemedikleri için istifa etmiş olmaları sebebiyle Parti tüzüğümüzün İlgili maddesine göre ilçe Başkanlığı düşmüş olduğu, ilçe Başkanımız olmadığı, istifa eden Kemalpaşa İlçe Başkanımızın ise çalışmış olduğu işyerinde vardiyeli çalışmış olması sebebiyle aylar öncesinden görevi bırakacağını bizlere şifayen beyan etmiş olduğu, Bornova ve Menderes İlçe Başkanlarının öncesinde yerel basın aracılığıyla duyurdukları istifa dilekçelerinde imzaları bulunan bir çok ismin Yönetim kurulu üyesi bile olmadıkları, Konak İlçe Başkanının yerel basına sunmuş olduğu istifa dilekçesinde İmzasının bile bulunmadığı, basını ve Kamuoyunu yanıltıkları açıktır. Bizler bu Arkadaşlarımızın ECEVİT Ruhuna sahip kişilikler olduğuna inanıyorduk. Meğerse kendilerini bizlere yanlış lanse etmişlerdir.

Bugüne kadar kendilerini Demokratik Solcu olarak niteledirmiş olan bu Arkadaşların yapmış oldukları bu durum karşısında; Başta Genel Başkanımız Sayın Önder AKSAKAL ve Genel Merkez Örgüt Kurulu Başkanlığımızın Bizlere güvenerek verdikleri görevlendirme kararının ardından yaptıkları bu hareketle ne kadar doğru olduğu tesçillenmiş olup, gerçekleri kamuoyuyla paylaşmamız zorunluluk doğurmuştur."

Editör: Haber Merkezi