TUGAY CAN / İZ GAZETE - YSK’nın İstanbul seçimlerini iptal edilmesi yönünde karar almasının ardından Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul seçimlerine ilişkin birtakım temaslar sürdürmeye başladı.

Bu kapsamda Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun ve beraberindeki heyet, DSP’yi ziyaret etti. Gündemde en çok merak edilen soru ise 31 Mart yerel seçimlerinde Demokratik Sol Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Muammer Aydın’ın adaylıktan çekilip çekilmeyeceği yönündeydi.

Yaşanan sürece dair Demokratik Sol Parti İzmir İl Başkanı Ramazan Solmaz ise gazetemize konuştu. YSK’nın aldığı kararı hukuksuzluk olarak nitelendiren Solmaz, İstanbul’dan seçimlerin iki aday arasında geçmesi gerektiğini söyledi.

‘YARGIYA OLAN GÜVENİMİZ 24 HAZİRAN’DA BİTMİŞTİ’

Geçmişte Demokratik Sol Parti’nin 24 Haziran seçimlerine hukuksuz bir şekilde sokulmadığını hatırlatan Solmaz, “Biz o tarihten bu yana YSK’ya güven olmayacağını belirtmiştik. Bu bir yargı depremidir. Biz yargıya olan güvenimizi 24 Haziran’da bitirdik. Konuyla ilgili Partim Meclisi’miz toplanacaktır.” diye konuştu.

‘SEÇİM İKİ ADAY ARASINDA GEÇMELİDİR’

Demokratik Sol Parti’nin Parti Meclisi’nden çıkan her türlü karara saygı duyacaklarını kaydeden Solmaz, “Benim kişisel fikrim, İstanbul seçimleri iki aday arasında geçmelidir. Biz 24 Haziran sürecinde yaptığımız açıklama ile Millet İttifakı’nın yanında olduğumuzu belirtmiştik.” dedi.

‘KARARA SAYGI DUYMUYORUZ’

DSP-CHP görüşmesine de değinen Solmaz, “YSK’nın İstanbul kararına saygı duymuyoruz. Her türlü hukuksuzluğun da karşısındayız. Genel Başkan Yardımcımız Erçelebi’nin açıklamalarına katılıyorum.” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi