İz Gazete- Altılı Masa'nın yaptığı toplantılar sonucunda Gültekin Onay, adayın kendi içlerinden birisi olarak çıkacağını duyurdu. Daha önce CHP'li birçok belediye başkanı ve milletvekili de Kemal Kılıçdaroğlu'nu aday göstermiş, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan kendisini kürsüye davet ederken 'sayın cumhurbaşkanım' ifadesini kullanmıştı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba da katıldığı canlı yayında benzer bir açıklama yaparak, Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığı adaylığını duyurmuştu. Altılı masanın aday tarifine harfiyen uyduğunu vurgulayan Ağbaba, "Bizim adayımız Kemal Kılıçdaroğlu diyebiliriz hiç kuşkusuz." diye konuşmuştu.

Öte yandan, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay katıldığı bir televizyon programında CHP'nin Cumhurbaşkanı adayının Kemal Kılıçdaroğlu olduğunu duyurmuştu. İddialı bir çıkış yapan Altay, "Gönüllerdeki aday falan değil, düz söylüyorum adayımız Bay Kemal." demişti.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylık iddialarını güçlendiren bir diğer olaysa geçtiğimiz aylarda yaptığı açıklamada, "Ya bana katılın ya şimdi şu anda önümden çekilin" çıkışı oldu.

Editör: Haber Merkezi